30. Marta 2020.

Zbog virusa korona pušteno više od 200 zatvorenika

Big Portal

Ona je navela da su svi koji su pušteni pregledani.

Prema njenim riječima, u pitanju su osuđenici za koje ne postoji opasnost da će ponoviti krivično djelo za koje su osuđeni i kod kojih ne prijeti opasnost da će pobjeći, prenosi Hina.

Na osnovu nedavno prihvaćenog zakona, koji tokom epidemije Covida-19 omogućava privremeni ili prevremeni otpust, izdržavanje zatvorske kazne privremeno je prekinuto za 68 osuđenika, a 15 ih je prevremeno otpušteno, pa se u zatvor više neće vraćati.

Zbog opasnosti od korone zatvorska služba obavijestila je prije dvije nedelje 130 kažnjenika koji su uz prethodnu dozvolu bili u privremenoj posjeti porodicama da za sada ne treba da se vraćaju na dosluženje kazne, sve dok se epidemija ne smiri.

Kako prenose slovenački mediji, među onima koji do daljeg ostaju kod kuće i ne moraju ponovo u zatvor na dosluženje kazne su najpoznatiji Igor Bavčar, nekadašnji ministar u više vlada, koji je nakon izlaska iz politike bio direktor velike kompanije Istrabenz, kao i biznismen Boško Šrot, bivši direktor koncerna industrije piva i mineralnih voda Pivovarna Laško.

Oni su osuđeni za manipulacije u privatizaciji i lančanu trgovinu akcijama preduzeća koja su tada vodili, čime su po ocjeni suda bili oštećeni akcionari i država.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare