Zbog Tamindžije haos u Hercegovini?! - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zbog Tamindžije haos u Hercegovini?!

U Nevesinju danas je bilo burno. Negodovali su borci zbog dodjele povelje oštine Nevesinja, na najsvetiji dan za tu opštinu – Mitrovdan, Iliji Tamindžiji, poslaniku SNSD-a, koji je, kako kažu, bio dezerter.

Tako je pored zvižduka u skupštinskoj sali tokom dodjele Povelje opštine Nevesinje Tamindžiji, bilo burno i na trgu, gdje se osjetiilo veliko nezadovoljstvo boraca. Cijepane su boračke knjižice, a bilo je i privođenja u policijsku stanicu…

Ratni vojni invalid Radivoje Mićević pocijepao je boračku knjižicu, a u Stanicu policije je priveden Brano Pejanović, major VRS.

Kako saznajemo, bilo je velikog pritiska na policiju, koja je na terenu bila korektna. Upravo zbog pritisaka, koji su dolazili sa strane, komandir policije Slavenko Lučić tokom dana podnio je ostavku.

Da bi svečanost bila uveličana, kako saznajemo, iz javnih preduzeća autobusima iz Trebinja u Nevesinje su dovezeni radnici,

Svečana Mitrovdanska akademija održana je u skraćenom formatu, ali, iako je bio najavljen, bez direktnog prenosa JS RTRS, čije ekipe su još od juče s kompletnom opremom bile prisutne u Nevesinju u Kulturnom centru “Nebojša Glogovac”.

Na održanoj skraćenoj svečanoj akademiji nisu učestvovali, iako su stigli u Nevesinje, ni poznati glumci iz Beograda, među kojima i Vojin Ćetković.

Sav taj haos, koji je nastao, je zbog odluke skupštinske većine u Nevesinju predvođene SNSD-om da dodijele najveće priznanje Iliji Tamindžiji na dan kada se u tom gradu sjećaju na dvije velike mitrovdanske ofanzive i na poginule srpske borce.

BN TV

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar