Zbog šverca 17,5 tona kokaina u SAD uhapšena još tri Crnogorca - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zbog šverca 17,5 tona kokaina u SAD uhapšena još tri Crnogorca

U akciji američkih federalnih vlasti, koje su u luci Filadelfije početkom nedjelje zaplijenile više od milijardu dolara vrijednu pošiljku kokaina na tereretnom brodu upućenom iz Južne Amerike ka Evropi, ukupno je do sada optuženo šest osoba, javlja “Si-Bi-Es 3 Filadelfija” pozivajući se na federalne izvore. Isti izvori su naveli da…

U akciji američkih federalnih vlasti, koje su u luci Filadelfije početkom nedjelje zaplijenile više od milijardu dolara vrijednu pošiljku kokaina na tereretnom brodu upućenom iz Južne Amerike ka Evropi, ukupno je do sada optuženo šest osoba, javlja “Si-Bi-Es 3 Filadelfija” pozivajući se na federalne izvore.

Isti izvori su naveli da je pošiljka bila za tonu teža nego što se prvobitno smatralo, odnosno da je na brodu “MSC Gajan” bilo 17,5 tona kokaina, a ta procjena bi mogla da se promijeni pošto vlasti i dalje mjere drogu i pretražuju brod.

Ubrzo nakon što su američki mediji objavili vijest o ovoj megazaplijeni, AP je prenio, pozivajući se na sudske dokumente, da su podignute federalne optužnice protiv dvojice mornara koji su priznali da su pomogli utovar kokaina u brod dok je bio na moru, navodeći da su optuženi Ivan Đurašević i Fonofave Tijasaga.

Federalni agenti su utvrdili da su oni utovarili kokain u sedam brodskih kontejnera iz 14 čamaca sa drogom koji su u dva navrata prišli teretnom brodu, nakon što je plovilo napustio luku na Bahamima.

Prema pisanju podgoričkog lista “Dan”, o hapšenju Đuraševića odmah su obaviješteni nadležni organi Crne Gore, a Budvanin se sumnjiči da je sarađivao sa kotorskim klanom dok su djelovali kao jedna kriminalna grupa, odnosno prije nego što su se podijelili na “škaljarce” i “kavčane”. Takođe, povezuje se i sa klanom iz mjesta Tuzi čiji članovi su u više akcija hapšeni zbog međunarodnog šverca narkotika.

Kako prenosi cdm.me, ovaj dnevnik, pozivajući se na američke medije, takođe piše da su još trojica državljana Crne Gore i da se radi o pomorcima iz Kotora Bošku Markoviću (37), Aleksandru Kavaji (25) i Nenadu Iliću (39).

Navodi se da su sva trojica bili članovi posade broda “MSC Gajan”, u vlasništvu jedne švajcarske kompanije, a osim njih, uhapšen je i njihov kolega Lauli Pulu, a svima su lisice na ruke stavljene nakon saslušanja prve dvojice uhapšenih.

TANJUG

Danas objavljeno

PRONAĐENO TIJELO U BIJELJINI Dvije osobe pod nadzorom policije, u toku pretresi

Vanja A

Najteži slučaj pedofilije u istoriji BiH

Vanja A

“Velika Rusija se ponovo rađa”

Vanja A

Ostavite komentar