Zbog požara Menhetn satima bio u mraku, stajali vozovi, radnje pod ključem - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zbog požara Menhetn satima bio u mraku, stajali vozovi, radnje pod ključem

Više od 70.000 potrošača na Menhetnu ponovo je dobilo struju, nakon što je to njujorško ostrvo ostalo u mraku nekoliko sati.

Više od 70.000 potrošača na Menhetnu ponovo je dobilo struju, nakon što je to njujorško ostrvo ostalo u mraku nekoliko sati.

Zbog nestanka električne energije stali su vozovi podzemne železnice i liftovi i radnje su bile zatvorene.

Do nestanka struje došlo je zbog požara koji je izbio u 64. zapadnoj ulici i Vest end aveniji, saopštila je Vatrogasna služba, prenosi AP.

Izvršni direktor elektrodistributivne kompanije Kon Edison Džon MekAvoj rekao je da uzrok nestanka struje nije jasan i dodao da nema naznaka da je u pitanju preopterećenost mreže.

Rojters navodi da nije prijavljen nijedan slučaj smrti ili povrede tokom nestanka struje, do kojeg je, prema rečima zvaničnika, došlo u 18:47 po lokalnom vremenu.

Guverner savezne države Njujork Endru Kuomo je rekao da je nestanak struje takvih razmera opasan i da ne sme da se dešava u Njujorku.

Gradonačelnik Bil de Blasio koji je tokom događanja u Njujorku bio u Ajovi u okviru kampanje za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, rekao je da je razgovarao sa zvaničnicima zaduženim za antiterorizam i da je u pitanju “jednostavno mehanički kvar”.

Rojters ističe da se ovaj nestanak struje desio na 42. godišnjicu sličnog događaja, kada je tokom nestanka struje došlo do pljački i protesta na ulicama najpolularnijeg američkog grada.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/AP/Michael Owens

Danas objavljeno

“Ako neko misli da će Srbiju natjerati da prizna Kosovo, to se neće dogoditi”

M.

Kapitol pod opsadom; “Ne možemo da kažemo zašto”

M.

Grčka: Novi zemljotres u regionu Larisa

M.

Ostavite komentar