11. Aprila 2020.

Zbog podizanja cijena kažnjeno oko 200 privrednih subjekata u FBiH

Big Portal

Direktor Federalne uprave Anis Ajdinović izjavio je da su kontrole vršene otkako su uvedene mjere ublažavanja posljedica virusa korona.

Prekršioci, uglavnom apoteke, ali i drugi, mijenjali su cijene uprkos naredbi Vlade Federacije BiH.

Ajdinović je naveo da su izdavanjem prekršajnih naloga naplaćene ili će biti naplaćene kazne u ukupnom iznosu od 311.200 KM.

On je dodao da 163 privredna ispitana subjekta nisu kršila naredbu i podnijeli su teret nepodizanja cijena bez obzira i na eventualni gubitak.

Federalni sanitrani inspektori izdali su na graničnim prelazima na području Federacije BiH ukupno 24.743 rješenja o stavljanju putnika u izolaciju na period od 14 dana.

Ajdinović je rekao da je zaključeno sa jučerašnjim danom nadzorom i mjerama obuhvaćeno 2.915 lica s prebivalištem u Republici Srpskoj, te dodao da su njihovi podaci dostavljeni Inspektoratu u Banjaluci.

Isto vrijedi i za 301 lice s prebivalištem na području Brčko distrikta za koje su podaci dostavljeni brčanskom Inspektoratu.

Prema riječima Ajdinovića, danas ističu mjere izolacije za 516 lica, a do juče je za ukupno 17.031 lica istekao period obavezne izolacije od 14 dana.

NN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare