Zbog ovoga žene spavaju tri sata kraće nego muškarci i često su na ivici snage - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Zbog ovoga žene spavaju tri sata kraće nego muškarci i često su na ivici snage

Spavanje pored partnera koji hrče nije nimalo lako i prijatno. Žene koje spavaju pored partnera koji hrče, spavaju mnogo kraće od njih tokom noći.

Spavanje pored partnera koji hrče nije nimalo lako i prijatno. Žene koje spavaju pored partnera koji hrče, spavaju mnogo kraće od njih tokom noći.

Kada se hrkanje partnera spoji sa brigom o deci, žene jako malo vremena provedu noću odmarajući se. Prosečna žena spava tri sata manje od svog partnera skoro svake noći. To iznosi 1.095 sati godišnje, a čak 73 odsto žena izjavilo je da se oseća umorno ili na izmaku snage.

Dame su priznale da ih najviše budi i ometa to što njihov partner hrče. Druge su rekle da spavaju manje jer se od njih očekuje da preuzmu brigu o detetu koje plače.

U istraživanju su praćene navike u spavanju kod 2.000 parova. Polovina žena oseća konstantan umor i neispavane su, dok jedna trećina ističe da im je san isprekidan skoro svake noći, piše Daily Star. U poređenju sa njima, dvojica od 10 muškaraca rekli su da imaju problema sa spavanjem.

Najveći uzrok gubitka sna kod žena je hrkanje njihovog partnera. Skoro četvrtina ispitanica reklo je da ih noću budi hrkanje partnera, dok njih 14 odsto za to krivi decu koja se noću bude. U nekim slučajevima, dame su rekle da njihovi partneri bez problema nastavljaju da spavaju iako su one budne i ustaju iz kreveta.

Učestalo loše spavanje izaziva ozbiljne medicinske poremećaje uključujući gojaznost, srčane bolesti i dijabetes. Kako bi ste to izbegle, morate da spavate najmanje 8 sati dnevno, iako je nekima potrebno i manje. Otkrijte koliko vam je sati sna potrebno da se osećate dobro i nemojte da se budite dok toliko ne odspavate.

Danas objavljeno

Ove namirnice nemaju rok trajanja

Vanja A

Šta je bolest poljupca i kako se liječi?

Vanja A

Dermatolog otkriva idealnu temperaturu vode za tuširanje u toku zime

Vanja A

Ostavite komentar