Zbog nje smo 80-tih gledali komedije: Danas je vlasnica prodavnice i izgleda odlično - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Zbog nje smo 80-tih gledali komedije: Danas je vlasnica prodavnice i izgleda odlično

Američku glumicu i pevačicu Fibi Kejts, koja je bila popularna tokom osamdesetih godina 20. veka, pamtimo po ulogama u filmovima “Pobuna na vojnoj akademiji”, “Gremlini”, “Ne tupi Frede”.

Rođena je u Njujorku 1963. godine, a njen otac je bio TV i pozorišni producent.

U javni svet istupila je kao tinejdžerka, baveći se modelingom, a pojavljivala se u nekoliko magazina namenjenim tinejdžerima, kao što je “Seventeen”.

Ipak, modna industrija joj se nije dopadala, pa je govorila da joj se činilo da je modeling “ista stvar, koja se ponavlja iznova i iznova” i “da se bavila time isključivo zbog novca”.

Nezadovoljna modelingom, Fibi je odlučila da se bavi glumom. “Paradise” (1981) je njen debitantski film i u njemu je izvela nekoliko golišavih scena i kasnije izjavila da je zažalila što ih je uradila: “Ono što sam naučila jeste da nikad ne radim slične filmove”.

Godinu dana kasnije glumila je u filmu “Pobuna na vojnoj akademiji” i čuvena scena gde je ona u crvenom bikiniju, magazin “Rolingstons” je ocenio kao “najupečatljivije skidanje bikinija u istoriji filma: “Scena u toplesu bila je smešna, što je olakšalo posao. Ako devojka želi karijeru, mora biti spremna da se skine. Ako imaš dobro telo zašto to ne pokazati?, pričala je.

Kasnije, igrala je u “Prvatnoj školi”, filmovima “Gremlini”… Početkom devedesetih glumila je u filmu “Ne tupi, Frede”, kao i još nekim filmovima koji nisu dobro prošli kod kritike, a ni publike.

Na audiciji za ulogu u filmu “The big chill” (1983), upoznala je glumca Kevina Klajna.

Par godina kasnije, postali su par, a zanimljivo je šta je Kevin rekao za “Entertainment Weekly” povodom njihovog prvog susreta: “Ona je previše srećna da bude sa mnom. Tako je entuzijastična po pitanju života. O čemu ćemo razgovarati?”

Venčali su se 1989. i imaju dvoje dece sina Ovena i ćerku Gretu. Iako se više ne bavi glumom, Fibi je uspešna preduzetnica i vlasnica radnje sa igračkama, knjigama, parfemima:

“Moj san je bio da otvorim prodavnici, tu ideju sam imala oduvek imala u glavi. U početku su se svi pitali zašto to radim, ali to je bio projekat koji se uspešno realizovao”. Evo kako danas izgleda.

Danas objavljeno

Srbija, film i istorija: “Karađorđe” se vraća kući: Kako je izgledala potraga za najstarijim domaćim filmom

Zeljka

Evropljani su se u srednjem vijeku rijetko kupali – do pet puta godišnje

Zeljka

Životinje i Velika Britanija: Stotine mladih foka nastradalo u oluji Arven

Zeljka

Ostavite komentar