11. Aprila 2022.

Zbog neobuzadnog ponašanja u avionu zaradile rekordne novčane kazne!

Big Portal

Od januara 2021. godine, kada je Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) uvela politiku nulte tolerancije, agencija je predložila kazne od oko sedam miliona dolara za putnike koji se neprimereno ponašaju. Dve nove kazne izrečene u petak bile su najviše do sada.

FAA je predložila kaznu od 81.950 dolara za putnicu „Amerikan erlajnsa“ koja je u julu letela iz Dalasa za Šarlot u Severnoj Karolini, zato što je „pretila da će povrediti stjuardesu koja joj je ponudila pomoć nakon što je pala u prolazu između sedišta. Žena je potom gurnula stjuardesu u stranu i pokušala da otvori vrata pilotske kabine“.

Kako stoji u obrazloženju: „Dve stjuardese su pokušale da obuzdaju putnicu, ali je ona više puta udarila jednu od stjuardesa u glavu. Nakon što je bila savladana i vezana lisicama, pljuvala je na posadu, udarala glavom, grizla i pokušavala da šutira posadu i druge putnike“.

Agencija je takođe predložila kaznu od 77.272 dolara za putnicu „Delta erlajnsa“ koja je na letu iz Las Vegasa za Atlantu pokušala da zagrli i poljubi putnika koji je sedeo pored nje. „Šetala je do prednjeg dela aviona i pokušala da izađe tokom leta. Odbila da se vrati na svoje mesto i više puta ugrizla drugog putnika.“Ponašanje putnika može da ugrozi bezbednost Ponašanje putnika može da ugrozi bezbednost

Vazduhoplovne vlasti su nametnula nultu toleranciju, posebno kada je broj incidenata eskalirao u vreme napada na američki Kapitol 6. januara 2021. Broj incidenata se posebno uvećao nakon što je od februara 2021. administracija Džozefa Bajdena zbog pandemije nametnula obavezu nošenja maski u avionima i na aerodromima.

Kako je saopštila FAA, od januara 2021. zabeležen je rekord od 7.060 prijavljenih incidenata koje su izazvali putnici, od kojih je 70 odsto uključivalo kršenje pravila nošenja maski, ali da je stopa opala za 60 odsto od svog maksimuma iz 2021.

Takođe, vazduhoplovne vlasti su navele da je 80 putnika koji su se neprimereno ponašali tokom leta upućeno FBI-ju na moguće krivično gonjenje, s obzirom na to da se svaki incident u avionu tretira koa kršenje federalnog zakona.

Administracija i Kongres još uvek razmatraju mogućnost da se uvede lista putnika kojima će zbog neprimerenog ponašanja biti zabranjeno putovanje avionom.

(RTS)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare