Zbog napada na Srbe u Uzdolju privedeno još 10 huligana - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zbog napada na Srbe u Uzdolju privedeno još 10 huligana

Hrvatska policija uhapsila je danas još 10 huligana koji su u kafiću Petko, u Uzdolju 21. avgusta, planirano i organizovano napali Srbe dok su gledali fudbalsku utakmicu beogradske Crvene zvezde.

Kako su saopštile šibensko-kninska i splitsko- dalmatinska policijske uprave, deset privedenih je sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja i oni se dovode u vezu s tada počinjenim krivičnim djelima nasilničkog ponašanja, fizičkog povređivanja i oštećenja tuđe imovine.

Kako se navodi, tokom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obavještenja koji privedene osobe mogu dovesti u direktnu vezu s počinjenim krivičnim djelima.

Navodi se i da će nakon okončanja istražnog postupka o utvrđenim činjenicama i preduzetim mjerama javnost biti blagovremeno obaviještena.

Hrvatski portal “Index” podsjeća da su prije sedam dana pritvorena četvorica huligana, te da je policija tada saopštila da su svi napadači, kojih je bilo petnaestak, pripadnici splitske Torcide.

Načelnik šibensko-kninske policije je na vanrednoj konferenciji za novinare prije sedam dana u Šibeniku potvrdio da su navijači Torcide izveli napa na Srbe, kod Knina, te da je taj napad bio planiran i dobro osmišljen.

“Kao pripadnici navijačke grupe iz Splita okupili su se u tom gradu i s više vozila krenuli u Uzdolje, a na osnovu prethodnog dogovora zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su vozila u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekt maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači ostali u automobilima”, rekao je načelnik tada načelnik šibenske policije.

Ulaskom u ugostiteljski objeat, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali goste u objektu, pa je njih petoro bilo povrijeđeno, a među njima i jedan maloljetnik, kazao je načelnik.

TANJUG

Danas objavljeno

Kon prognozirao kada dolazi boljitak, ali i svadbe

M.

Vučić: Zadovoljan sam ako BiH raste brže

M.

Napad u džamiji u Tirani, pet povrijeđenih

M.

Ostavite komentar