Zbog majice sa ustaškim pozdravom i šahovnicom HDZ-ovac podnio ostavku - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zbog majice sa ustaškim pozdravom i šahovnicom HDZ-ovac podnio ostavku

Mateo Horvat podnio je ostavku na mjesto predsjednika Gradskog savjeta mladih Grada Bjelovara zbog fotografije u majici s natpisom “za dom” i “šahovnicom” s prvim bijelim poljem, koju je objavio Forum mladih SDP. “Izvinjavam se svim mladima koje sam uvrijedio na bilo koji način, isto tako još jednom zahvaljujem na…

Mateo Horvat podnio je ostavku na mjesto predsjednika Gradskog savjeta mladih Grada Bjelovara zbog fotografije u majici s natpisom “za dom” i “šahovnicom” s prvim bijelim poljem, koju je objavio Forum mladih SDP.

“Izvinjavam se svim mladima koje sam uvrijedio na bilo koji način, isto tako još jednom zahvaljujem na saradnji svima”, napisao je Horvat na svom Facebook profilu.

Horvat je, između ostalog, napisao da s obzirom na veliku halabuku koja se podigla oko objavljene fotografije, želi da kaže da ne podržava ni jedan totalitarni režim niti ga veliča.

Kaže i da radi sebe lično i svoje porodice, podnosi ostavku na mjesto predsjednika Gradskog savjeta mladih Grada Bjelovara, kojima, kako je naveo, želi uspješan dalji rad.

[OBAVIJEST]Želio bih obavijestiti sve mlade da mi je bilo drago surađivati sa njima, bilo je to jedno lijepo iskustvo….

Posted by Mateo Horvat on Monday, July 1, 2019

“Osuđujem sve totalitarne režime i svako povezivanje sa istima, koji su bili jednako loši kao i komunizam… Smiješni su kao i oni koji stalno žive u četrdesetim godinama prošlog vijeka umjesto da rade i žive za bolju budućnost”, naveo je ovaj mladić i dodao da je “neprihvatljivo da neki pojedinci u hrvatskom društvu gledaju na aktualna društvena događanja iz konteksta 1945., kao da od tog trenutka nije proteklo više od četrdeset i pet godina u kojima je vladajući jugoslavenski komunistički režim svojom represijom i zločinima poništio velike stečevine antifašizma”.

Danas objavljeno

U toku pretresi poslovnih prostora Republičke uprave civilne zaštite i imovine Milana Novitovića

M.

Podgorica: Dvije bombe bačene na kuću policajca

M.

Državna sahrana Abea uz stroge mjere bezbjednosti

M.

Ostavite komentar