13. Maja 2020.

Zbog korone predstave na Brodveju pomjerene za sledeću godinu

Big Portal

Sve predstave u kvartu oko čuvenog Tajms skvera prekinute su od 12. marta, od kada je guverner Njujorka zabranio okupljanja.

Nikada taj čuveni njujorški pozorišni kvart nije tako dugo bio zatvoren od kada je nastao krajem 19. veka. Svake nedelje zatvaranja Brodvej gubi više od 30 miliona dolara prihoda na kasama.

U trenutku kada su prekinute predstsave igralo se 31 komada na Brodveju a osam je bilo u pripremi za proleće. Dve produkcije, komadi „Hangman“ i „Ko se boji Vidžinije Vulf“, čije premijere još nisu održane, objavile su da su definitivno otkazane.

Muzčka komedija ”Beetljuice” koja je trebalo da završi predstave početkom juna saoptšila je da se neće vraćati na Brodevej.

Predsednica Brodvej Lige Šarlota Sent Martin rekla je u saopštenju da radi sa profesionalnim sindikatima Brodveja, političkim i sanitarnim vlastima da utvrdi najsigurniji način da se ponovo pokrene ta industrija.

Neki profesionalci već predviđaju da će prekid trajati do 2021.

Vrlo očekivan komad ”Plaza Suite“ sa Metjuom Broderikom i Sarom Džesikom Parker, parom i u stvarnom životu, zvanično je danas pomeren za celu godinu, i premijera je zakazana za 19. mart 2021, u odnosu na prethodni 13. mart 2020.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare