Zbog korone Jelena Trivić izolovana i na kućnom liječenju - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zbog korone Jelena Trivić izolovana i na kućnom liječenju

Potpredsjednica PDP i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić, pozitivna je na virus korona i sa porodicom je u kućnoj uzolaciji.

Trivićeva za Srpskainfo kaže da ima blaže simptome.

– Prve simptome sam osjetila u petak naveče i u subotu se pojavila povišena temperatura, do 38 stepeni. Odmah sam se izolovala, i suprug i ja, djeca ne idu u vrtić. Temperatura je trajala kratko, pola dana, spustila sam je sa dva paracetamola. U subotu sam otišla u ARI ambulantu, testirala se, uradila nalaz krvi i dobila uputstva kako dalje da postupam. Test je bio pozitivan, stigao je u utorak – dodaje Trivićeva.

Kako kaže, osjeća blagi umor, malaksalost i potrebu da češće spava, dok ostale simptome nema ni ona, ni bilo ko u porodici. Sumnja da je virus dobila od brata, tako što su ga vjerovatno prenijela djeca, piše Srpskainfo.

– Moj brat je izgubio čula ukusa i mirisa, nije se ni testirao, njega su odmah zabilježili da je pozitivan. Nismo sa njim dugo bili u kontaktu, ali vjerujem da smo virus dobili preko djece koja se druže, sličnog su uzrasta. Vjerovatno mogu da budu prenosnici. Ne znam koji bi drugi put prenosa mogao da bude – kaže Trivićeva.

Upućuje iskrenu podršku medicinskim radnicima, naročito onima u ARI ambulanti.

– I pored dužeg čekanja na pregled, doktori i sestre su brzi, vidi se posvećenost. Mnogo je ljudi koji čekaju na pregled, čovjek koji je stajalo ispred mene se srušio na stepenicama. Ovo nije bezazleno, ali svakog drugačije pogodi – zaključuje Jelena Trivić.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Dodik: Njemačka spriječila kandidatski status, a Šolc poručuje da im vjerujemo

M.

SAD: Protesti u više država, zatvaraju se klinike za abortus

M.

“Odluka EU će dovesti do porobljavanja susjednih zemalja”

M.

Ostavite komentar