31. Januara 2022.

Zbog kokaina saslušani zvaničnici, ali ne i Krivokapić

Big Portal

Bilo je planirano i saslušanje predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, ali on nije došao na sjednicu Odbora.

Predsjednik tog skupštinskog tijela Milan Knežević pročitao je Krivokapićev dopis u kojem premijer navodi da se neće odazvati na ovaj poziv, a “razlog je kao i ranije”.

Odluka o kontrolnom saslušanju u vezi sa pljenidbom oko 500 kilograma kokaina donesena je jednoglasno na prethodnoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu.

Radnici Volija su 12. januara u paketima banana u magacinu te podgoričke kompanije pronašli kokain, o čemu su obavijestili policiju. Iz Uprave prihoda i carina saopštili su da je brod u kojem se nalazila pošiljka banana uplovio u Luku Bar 2. januara.

Knežević je rekao da postoji kvorum za današnji rad. Osim potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića, prisutan je i glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, kao i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić.

Knežević je, uz saglasnost članova Odbora, promijenio dnevni red, te je usvojeno jednoglasno da sjednica bude zatvorena za javnost.

  • U ovom slučaju, u Specijalnom državnom tužilaštvu je formiran predmet, sproveden izviđajni postupak. Navedeno je da je postupak tajan. Obavezani smo da samo iznesemo osnovanu sumnju, zbog tajnosti. Tajne podatke možemo saopštiti u tajnoj sobi – naveo je Katnić.

Brđanin je, takođe, rekao da se mora poštovati zakon, te da će javno saopštiti ono što može, a tajne podatke u tajnoj sobi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare