11. Februara 2020.

Zbog duga od 8 mil. evra blokirano poznato ljetovalište

Big Portal

Dođe li do naplate, poznato crnogorsko ljetovalište moglo bi se naći u ozbiljnim finansijskim problemima, bez novca za plaće zaposlenima i za ulaganje.

Izvršitelj je prihvatio dokaze kompanije, 15 faktura koje su od početka marta 2017. do juna 2018. dostavljene lokalnoj upravi na ime ugovorenih obaveza za rad i održavanje postrojenja za obradu otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice.

Iz kabineta gradonačelnika Budve Marka Carevića podgoričkim Vijestima je kazano da provjeravaju jesu li ovjeravane fakture koje su mjesečno pristizale od 9. marta 2017. do 11. juna 2018. godine, odnosno je li ih lokalna uprava prihvatila.

Ako o tome postoji trag u lokalnoj administraciji, njemačko-austrijski koncern WTE/EVN moći će naplatiti još osam miliona evra nakon što je uoči Nove godine od države Crne Gore, aktiviranjem garancija, naplatio 29,3 miliona evra.

U tom slučaju Budva bi se mogla naći u ozbiljnim finansijskim problemima, jer bi praktično bila potpuno ispražnjena opštinska kasa, objašnjavaju Vijesti. Ne bi bilo novca za isplatu plaća zaposlenima, a blokiran bi bio i investicijski ciklus koji je započela sadašnja lokalna vlast.

Carević je nedavno u pismu državnom, policijskom i tužilačkom vrhu naveo da WTE i njeni producenti, domaći i strani, čine konstantne i enormne pritiske da u čitavom poslu bukvalno iznude 100 miliona euvra, kao u najgorim scenarijima “mafijaške iznude”.

(Klix)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare