26. Januara 2022.

Zbog čega mlijeko treba da vam postane navika

Big Portal

Jedna šolja toplog ili hladnog mlijeka pomoći će vam da lakše zaspite, učvrstiće vam san, ali će vas i zasititi ako vas uhvati napad gladi prije nego što odete u krevet.

Šolja mlijeka za kvalitetniji san

Ukoliko imate lak san i budite se nenaspavani, rješenje je u jednoj šolji mlijeka. Mnoge studije su dokazale da mlijeko može doprinijeti da se bolje naspavate i da se ne budite tokom noći.

Ako pimate nesanicu ili ste izloženi stresu, zbog kojeg loše spavate, počnite da konzumirate mlijeko svake večeri.

Mlijeko sadrži melatonin, koji utiče na opuštanje tijela, i triptofan, koji je zaslužan za dobro raspoloženje i mir.

Mlijeko se posebno preporučuje osobama koje se tokom noći često bude i imaju loše snove, kao i onima koji ne mogu tako lako da utonu u san.

Šolja mlijeka gasi glad

Ako vas tokom noći obuzme glad i morate da ustanete da nešto pojedete, ta navika će vas sigurno dovesti do nagomilavanja kilograma. Međutim, jedna šolja mlijeka pred spavanje riješiće ovaj problem jer će vaš stomak biti sit, i nećete imati napad gladi tokom noći.

Mlijeko organizmu daje osjećaj sitosti, a uz to, moći ćete lakše i da smršate, jer nećete jesti tešku hranu prije spavanja.

Ako odete u krevet gladni, i crijeva vam konstantno “krče”, jedina misao koju ćete imati je hoćete li izdržati do doručka. U takvom stanju vam je potrebno više vremena da zaspite, ali sa jednom šoljom mlijeka, riješićete ovaj problem, prenosi Magazin.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare