Zbog čega Luk Peri nije bio u “In Memoriam” na dodjeli Oskara - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Zbog čega Luk Peri nije bio u “In Memoriam” na dodjeli Oskara

Mnogo ljudi je uznemireno zato što je glumac Luk Peri izostavljen iz ovogodišnje počasti koju Akademija u svom “In Memoriam” segmentu odaje svim preminulim članovima filmske industrije za prethodnu godinu.

Gledaoci smatraju da je Akademija napravila veliku grešku.

– Akademija je primila nekoliko stotina zahtjeva od članova porodica preminulih, ali i kolega iz industrije da se u “In Memoriam” segment stave njihovi ljudi. Ekskluzivni odbor koji predstavlja svaku granu industrije bira na osnovi vremena koje im je Akademija odobrila. Sve prijave se podnose na Oscars.com i ostaju na stranici tokom cijele godine. Luku Periju i Kameronu Bojsiju je odana počast u galeriji na stranici Oscars.com – istaknuli su članovi Akademije, u službenom pismu javnosti.

Nakon što je izostavljen iz “In Memoriam” segmenta, glumčevo ime se počelo pojavljivati i biti u trendu na društvenim mrežama. Obožavatelji su njegov izostanak s prikazanog popisa preminulih članova filmske industrije nazvali nepoštovanjem.

Perijev rad je uključivao i ovogodišnjeg kandidata za Oskara za najbolji film “Bilo jednom u Holivudu”. Film je bio nominovan u deset kategorija, donio je prvog glumačkog Oskara glumcu Bredu Pita za najbolju sporednu ulogu i osvojio je Oskara za najbolju produkciju.

Peri se pojavio u još nekoliko filmova, uključujući originalnu verziju filma “Bafi, ubica vampira” (1992.) i pet godina kasnije je glumio u naučno-fantastičnom filmu “Peti element” s Brusom Vilisom. U filmu “Osam sekundi” je glumio preminulog jahača bikova Lejna Frosta.

Peri je imao moždani udar i preminuo je 4. marta 2019. u 52. godini života.

Obožavaoci su spomenuli i Kamerona Bojsa koji se pojavio u filmovima Adama Sandlera “Starci” i u filmu “Oko sokolovo” (2008.) sa Šajom Labafom.

Dvadesetogodišnji glumac je preminuo 6. jula nakon iznenadnog napada.

Naravno, bilo je još glumaca za koje gledaoci Oskara smatraju da su se trebali naći u “In Memoriam” segmentu, uključujući i Orsona Bina, Sida Hejga i Tima Konveja.

(Index)

Danas objavljeno

Mladenci u Indiji krenuli na vjenčanje ploveći u loncu

Vanja A

Udovica (85) i udovac (87) stali na ludi kamen poslije 15 godina veze

Vanja A

Žene u Hollywoodu su slavile uspjeh: Pogledajte neke od najljepših haljina koje su nosile

Vanja A

Ostavite komentar