22. Marta 2022.

Završeno vanredno zasjedanje Skupštine grada: Prevoznici neće dobiti subvencije od 500.000 KM

Big Portal

Prevoznici neće dobiti subvencije od 500.000 KM koje bi trebale da ublaže gubitke nastale enormnim rastom cijena goriva.

Ova odluka je bila na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Skupštine grada, ali je povučena na zahtjev predlagača gradonačelnika Draška Stanivukovića .

– Nismo postigli kompromis oko poreza za nepokretnost sa većinom u Skupštini grada. Kako vi niste imali političkog razumijevanja, mi nemamo tog novca za prevoznike – rekao je Stanivuković.

Naglasio je da se Grad obavezuje za dalje dogovore sa prevoznicima i obavezuje se da će prevoznicima nadoknaditi štetu oko poskupljenja goriva u narednih 30 do 60 dana.

– U narednom periodu očekujem bolju pregovaračku mogućnost zato što se očekuje pad cijene goriva – kazao je Stanivuković.

U pitanju je odgovor Stanivukovića na potez većine u Skupštini grada.

Naime, na ovom zasjedanju su odbornici trebali pored problema u gradskom prevozu razmatrati i druga pitanja , između ostalih prodaja hale u Poslovnoj zoni Ramići, odluku o izradi RP koji bi omogućio gradnju novog parka te odluku kojom se prema prijedlogu Grada, poreska stopa poreza na nepokretnost vraća na stari nivo. Kroz tu zadnju odluku je gradska administracija planirala da obezbijediti sredstva za subvencije prevoznicima u iznosu od 500.000KM. Te odluke su povučene sa dnevnog reda zato što nisu dobile zeleno svjetlo komisije.

Odbornici su jedino jednoglasno prihvatili odluku o subvencijama karata za određene kategorije stanovnika između ostalih za djecu iz višečlanih porodica te penzionera.

U pitanju su subvencije koje su pokrenute još ranije, ali isplata još nije realizovana zbog procedura usvajanja pravilnika – kazao je Stanivuković i dodao da je u budžetu za ove namjene predviđeno 1.2 miliona KM.

Sjednica je završena u rekordnom roku, trajala je oko dva sata uz pauzu i nije bilo puno diskusija o problemima u javnom prevozu, iako ova tema dominira u javnosti već sedmicama.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare