Završeno saslušanje Tačija u Hagu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Završeno saslušanje Tačija u Hagu

Kosovski predsednik Hašim Tači protiv kojeg je podignut predlog optužnice za ratne zločine na Kosovu, izjavio je da “nije počinio nijednu vrstu zločina i da je rat Oslobodilačke vojske čist”.

Hašim Tači je rekao da je završio svoje svedočenje u Hagu pred tužiocem Specijalizovanih veća.

“Veoma mi je drago što samčetiri dana zaredom imao priliku da dam svoja pojašnjenja o svim pitanjima koja se tiču moje aktivnosti tokom ratnog perioda, a tokom ova četiri dana pokušao sam da razjasnim i pružim informacije o mojim odgovornostima tokom rata”, rekao je Tači, a prenose prištinski mediji.

“Imali smo produktivne sesije. Sada je na tužiocu i sudiji da ocene moj iskaz nepristrasno i otvoreno. Ako to učine profesionalno, lako mogu da zaključim da nisam počinio nijedan navodni zločin. Naša borba je bila fer jer je bila borba za slobodu”, dodao je Tači.

Predlog optužnice protiv njega nazvao je novim pisanjem istorije, te da se radi o “pokušajima narušavanja NATO humanitarne intervencije”.

Takođe je izjavio da tokom ova četiri dana nije ispitivan o navodima iz izveštaja Dika Martija.

“Nemam pravo da pričam ili dajem bilo kakve informacije o svom svedočenju već četiri dana. Mogu da potvrdim da me do danas ni u jednom slučaju nisu pitali o tim navodima”, završio je Tači.

RTS

Danas objavljeno

BMW-om u rikverc pokušao pobjeći policiji, pronađeno oružje

M.

Devetnaest godina od zločina u Goraždevcu

M.

SAD: “Šaljemo vojsku”

M.

Ostavite komentar