17. Aprila 2021.

Završeni protesti građana u Sarajevu: Na potezu su parlamentarci, rok je 1. maj

Big Portal

Osim ostavki i jasne strategije za rješavanje loše epidemiološke situacije, ovaj put građani traže i da parlamentarci povuku potez, odnosno da smjene Vladu FBiH. Za ovo su im dali rok do 30. aprila, a ukoliko se to ne desi, najavili su mnogo veće i masovnije proteste za 1. maj.
“Vi ste ih doveli, vi ih sad i nosite”, je poruka s transparenta eksplicitno upućena Federalnom parlamentu, odnosno političarima koji sjede u tim klupama.

Početak protesta je bio oko 11 sati kada su se građani u svojim automobilima počeli okupljati ispred Željezničke stanice u Sarajevu, a zatim su i prodefilovali po gradu uz svirene i pokazivanje negodovanja zbog trenutne situacije s koronavirusom.

Drugi dio građana je čekao ispred Zemaljskog muzeja odakle su do državnog parlamenta održali protestnu šetnju poručujući da je krajnje vrijeme za ostavke.

Ispred Parlamenta Bosne i Hercegovine se prisutnima obratilo nekoliko govornika. Prva je govorila jedna od organizatora protesta Maja Gasal Vražalica koja je kazala da nisu ispunjeni uslovi koje su građani postavili na protestima 6. aprila.

Nakon nje, govorio je doktor Bakir Nakaš koji je protiv nadležnih pokrenuo i tužbu zbog nenabavke vakcina. On je kazao da Tužilaštvo intezivno radi na tom slučaju te da je došlo vrijeme za ostavke trenutnih vladajućih.

Edina Gugać, žena nedavno preminulog Želimira Altarca Čička je govorila o situaciji u bolnicama u Kantonu Sarajevo te nedovoljnoj brizi o bolesnim građanima.

Klix.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare