Završeni pretresi u okviru istrage ubistva policajaca - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Završeni pretresi u okviru istrage ubistva policajaca

Završeni su pretresi na Palama u okviru ubistva sarajevskih policajaca, javila je reporterka N1 Sanela Dujković.

Kako je ranije kazala naša reporterka, pretresi su bili prošireni na dodatni broj objekata, a pretres kod zgrade Filozofskog fakulteta koji je počeo jutros je također završen.

Stambenu zgradu su napustili policijski službenici SIPA-e, MUP-a KS i MUP-a RS, a pretresan je stan na prvom spratu.

Zvaničnih informacija još nema, ali je izvjesno da u sklopu današnjeg dijela akcije neće biti lišenja slobode te da su policijski službenici uz pretrese obavljali informativne razgovore sa više osoba.

Kako je javila naša reporterka sa mjesta događaja, u stambenu zgradu kod Filozofskog fakulteta na Palama inspektori su proveli jednu žensku osobu.

Ranije je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić istaknula da je pretreseno nekoliko objekata, a među njima je i jedna kancelarija Policijske uprave Pale.

U akciji koja je počela rano jutros učestvuju pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Obavještajno sigurnosne agencije (OSA). Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, dvojica sarajevskih policajaca Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar