Završene Evropske igre u Minsku, Srbiji šest medalja - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Završene Evropske igre u Minsku, Srbiji šest medalja

Svečanom ceremonijom na stadionu Dinama u Minsku zatvorene su druge Evropske igre, a zastavu Srbije nosio je osvajač šeste medalje, rvač Mate Nemeš. Na 10-dnevnom takmičenju, uz učešće od 4.000 sportista iz 50 zemalja Evrope, Tim Srbije osvojio je šest medalja – zlatnu Zorana Arunović u disciplini vazdušni pištolj, u…

Svečanom ceremonijom na stadionu Dinama u Minsku zatvorene su druge Evropske igre, a zastavu Srbije nosio je osvajač šeste medalje, rvač Mate Nemeš.

Na 10-dnevnom takmičenju, uz učešće od 4.000 sportista iz 50 zemalja Evrope, Tim Srbije osvojio je šest medalja – zlatnu Zorana Arunović u disciplini vazdušni pištolj, u miks timu vazdušnim pištoljem sa Damirom Mikecom uzela je i srebro, isto odličje osvojio je Stevan Mićić u rvanju slobodnim stilom, dok su do bronza stigli samboisti Dmitri Gerasimenko i Vladimir Gajić, kao i Nemeš grčko-rimskim stilom.

Na ceremoniji zatvaranja obratio se predsednik Belorusije i prvi čovek Olimpijskog komiteta Belorusije Aleksandar Lukašenko rečima da su Igre u Minsku bile trijumf spektakularnih, nezaboravnih i jakih emocija.

“Bile su festival prijateljstva, zajedništva, napetog i uzbudljivog nadmetanja i pokazale su da zajedno možemo da pomerimo planine. Proteklih 10 dana topla atmosfera uzajamnog poštovanja vladala je sportskim dvoranama u Minsku. Tu atmosferu stvorili su ljudi koji vole sport i koji veruju u snagu sporta i olimpijske misije. Veliko hvala svima koji su učestvovali u organizaciji Igara, hvala predstvanicima medija, sudijama, svim sportistima koji su branili sportsku čast svojih zemalja i postali deo istorije drugih Evropskih igara i posebno hvala svim volonterima bez kojih ne bi bilo moguće realizovati ovako uspešne Igre”, rekao je Lukašenko.

Naredni domaćin Evropskih igara biće poljski grad Krakov 2023. godine, kako je odlučeno na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta održanoj u Minsku 22. juna.

Danas objavljeno

“Jokić drugi najbolji u NBA? Dajte ljudi, prestanite”

Vanja A

Zašto Đoković igra dubl u Tel Avivu?

Vanja A

Australija poslala Srbiju u četvrtfinale!

Vanja A

Ostavite komentar