Završena sjednica Kriznog štaba: Čeka li Srbiju zaoštravanje mjera? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Završena sjednica Kriznog štaba: Čeka li Srbiju zaoštravanje mjera?

Završena je sjednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, a odluke će biti saopštene na redovnoj konferenciji za novinare u 15.00 časova.

Prema ranijim najavama, mogle bi da budu donesene nove mjere ili ublažene postojeće.

Dosadašnje restriktivne mjere, koje su prvobitno važile do 15. decembra, ističu danas, a ministarka za rad i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević najavila je da će se na sjednici sagledati da li će se uvoditi dodatne mjere ili promijeniti postojeće.

Krizni štab bi, prema navodima medija, mogao da donese odluku o ublažavanju određenih mjera, prije svega, onih koje se odnose na radno vrijeme tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona tokom vikenda.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je ranije da je nerealno da se popuste mjere što se tiče radnog vremena prodavnica i butika.

  • To su dobre želje, dobre namjere, sve mislim najbolje o tome, ali mislim da je nerealno u ovom momentu. U ovoj situaciji je izuzetno važno da se relaksiraju intenzivne njege u bolnicama, da se spusti kriva dovoljno da bi realno mogli da pričamo o popuštanju mjera – rekao je Kon.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uputio je u četvrtak, u ime najvećeg broja kompanija u Srbiji apel članovima Kriznog štaba da preispitaju odluku o skraćenju radnog vremena i zatvaranja prodajnih objekata u naredna dva vikenda, pred novogodišnje praznike.

Čadež je naveo da srpska privreda neće izdržati taj udar i dodao da najveći broj domaćih kompanija upravo u decembru ima najveći promet u godini, prenio je Tanjug.

Danas objavljeno

Najviši nivo u istoriji: Inflacija u BiH dostigla 14,4%

M.

Savjet bezbjednosti UN danas hitno zasijeda o Ukrajini

M.

Patrijarh Porfirije služi arhijerejsku liturgiju u manastiru Gračanica

M.

Ostavite komentar