30. Juna 2022.

Završena istraga o navodima da je Megan maltretirala osoblje, rezultati se kriju

Big Portal

Istraga je pokrenuta prošlog marta, nakon što je list Tajms objavio optužbe protiv Megan sa tvrdnjama da je vojvotkinja maltretirala kraljevsko osoblje, prenosi Rojters.

Par je izdao saopštenje u kojem je demantovao optužbe, a u intervjuu sa Oprom Vinfri ubrzo nakon toga, Megan je optužila palatu za “održavanje neistina”.

Majkl Stivens, koji nadgleda kraljevsku blagajnu, saopštio je da je privatno finansirana istraga, koju je sprovela nezavisna advokatska firma, sa ciljem da se ispitaju navodi optužbi i poboljšala praksa u svim kraljevskim domaćinstvima.

“Istraga je završena i preporuke o našim politikama i procedurama su date, ali nećemo iznositi više detalja”, rekao je Stivens novinarima.

U izvještaju Tajmsa se navodi da je viši član osoblja Harija i Megan podnio žalbu u oktobru 2018, navodeći da je vojvotkinja maltretirala neke od svojih pomoćnika i da je princ pozvao svog zaposlenog da odustane od tog pitanja koje dalje nije napredovalo.

Palata je naredila istragu, rekavši da je “veoma zabrinuta”, a svi oni koji su učestvovali, uključujući sadašnje i bivše članove osoblja, obaviješteni su o njenom ishodu, navodi britanska agencija.

“Mislim da su ciljevi ispunjeni jer su pouke izvučene”, rekao je Rojtersu visoki kraljevski izvor.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare