13. Aprila 2021.

Završena blokada puta Nikšić-Podgorica, baklje i himna Crne Gore

Big Portal

Oni su ranije danas najavili da će blokade saobraćaja biti obustavljene jer je iz vlade stiglo obavještenje da na određeno vrijeme povlači izmjene koje se odnose na uslove za sticanje crnogorskog državljanstva.

Grupa građana je četvrti dan zaredom blokirala saobraćaj na magistralnom putu Podgorica-Nikšić. Zahtjevaju od vlade da odustane od najavljenih izmjena kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva.

Vlada je prihvatila sugestije da se prije izmjena izjasni Skupštinski odbor za izborno zakonodastvo i obave šire konsultacije.

Izmjenama Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva se kao jedan od uslova, osim trajnog boravka, računa i privremeni.

Time će se omogućiti da se brže dođe do crnogorskog državljanstva. Do sada se privremeni boravak, koji je trajao pet godina i bio uslov za dobijanje stalnog boravka, nije računao u vrijeme potrebno za sticanje državljanstva.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je večeras odbacio ocjene lidera Demokratskog fronta da se tajno sastaje sa predsjednikom Milom Đukanovićem, koji predvodi opozicionu Demokratsku partiju socijalista.

“Nakon večerasnjeg sastanka koji je održan sa liderima parlamentarne većine i širenja lažnih infomacija dužan sam da obavijestim javnost o sljedećem: Nikada se nisam tajno sastao sa predsjednikom države Milom Đukanovićem. Sa njim se ne sastajem zato što volim. Već zbog toga što je to moja zakonska obaveza kao premijera”. Naveo je Krivokapić na Twitteru.

On je objasnio da je u Vili Gorica danas održan pripremni sastanak za sljedeću sjednicu Savjeta za odbranu i bezbijednost koja je zakazana za petak. Prisustvovali su Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, ministrica odbrane Olivera Injac i on. Povod je rješavanja aktuelnih pitanja u vezi sa Ministarstvom odbrane i Vojske Crne Gore.

Lideri parlamentarne većine nisu danas na sastanku sa Krivokapićem uspjeli da se dogovore oko smjene ministra pravde Vladimira Leposavića. Razlog su izjave Leposavića u kojima je relativizovao genocid u Srebrenici.

N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare