14. Marta 2021.

Završen sastanak Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba – mere će saopštiti sutra

Big Portal

Prema prvim informacijama, izvesno je da će mere koje će se odnositi na naredne dane biti pooštrene, ali tačna ograničenja, kao i na šta će se konkretno ona odnositi biće poznata – sutra, prenose beogradski mediji.

Članovi Kriznog štaba – medicinski deo i predstavnici Vlade Srbije sastali su se danas u 15.30 sata da bi doneli odluku o novim merama. Ta odluka će, kako saznajemo, građanima biti saopštena sutra, ali sasvim je izvesno da će u narednim danima ograničenja biti pooštrena

Juče i danas u Srbiji je, prema poslednoj odluci Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa od petka, sve zatvoreno osim prodavnica sa prehrambenim proizvodima, apoteka i benzinskih pumpi.

Takođe je odlučeno da srednjoškolci i sledeće nedelje treba da nastave sa onlajn nastavom, a novina je da će im se od sutra u nastavi na daljinu pridružiti i učenici viših razreda osnovnih škola.

Prema aktulenim merama, tokom radnih dana duže vreme nije bilo ograničenja, a ugostiteljskim objektima dozvoljeno je da rade do 20h.

I predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je ranije da će danas imati sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba i istakla da će mere protiv koronavirusa morati da budu pooštrene.

“Sigurno ćemo morati da pooštrimo mere, ali videćemo šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo”, rekla je Brnabić u lazarevačkom selu Junkovac odgovarajući na pitanja novinara hoće li biti pooštrovanja mera.

Premijerka je navela da medicinski deo Kriznog štaba insistira na tome da se pooštre mere.

“Pokušavamo da nađemo balans i mislim da u tome uspevamo, jer i dalje imamo generalno dosta dobre pokazatelje i ekonomske i zdravstvene”, rekla je premijerka.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare