Završen i pretres u Stupu, oduzeta dokumentacija - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Završen i pretres u Stupu, oduzeta dokumentacija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH završili su pretres u Federalnoj upravi civilne zaštite u Stupu u vezi sa nabavkom respiratora iz Kine, te izuzeli poslovnu dokumentaciju i podatke pohranjene u računarima, rekao je Srni portparol Sipe Luka Miladinović.

Miladinović je napomenuo da je ranije večeras završen pretres prostorija firme “Srebrena malina” u Vogošći, odakle su pripadnici Sipe izuzeli određene predmete kao što su računari i poslovna dokumentacija.

On je naveo da su prilikom pretresa firme “Srebrena malina” u Vogošći otkriveni i privremeno oduzeti jedna računarska jedinica, laptop i poslovna dokumentacija.

Miladinović je naglasio da će Sipa dostaviti izvještaj Sudu BiH u zakonskom roku sa prilozima.

Tužilaštvo BiH preuzelo je od kantonalnog Tužilaštva predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi sa uvozom respiratora iz Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona KM.

Predmet je formiran nakon što su mediji objavili da je nabavku 100 respiratora iz Kine izvršila poljoprivredna kompanija “Srebrena malina”, koja nije specijalizovana za trgovinu medicinskom opremom.

AGENCIJE

Danas objavljeno

U slučaju smrti Lukašenka…

M.

Parada pobjede u Moskvi: Rusija predstavlja svu snagu svoje vojske

M.

U naredna tri dana u BiH stiže više od 100.000 doza vakcina

M.

Ostavite komentar