Zavirite u dom Vedrane Rudan: Uživa u kući staroj 400 godina - BIGportal.ba
Ex Yu

Zavirite u dom Vedrane Rudan: Uživa u kući staroj 400 godina

Književnica britkog jezika, Vedrana Rudan, otvorila je vrata svog doma pred kamerama

Poznata književnica Vedrana Rudan rođena je u Opatiji. Završila je Pedagošku akademiju u Rijeci – kako sama navodi „srpski ili hrvatski“ i nemački jezik. U životu je, pre nego je postala poznata, radila razne poslove – bila je učiteljica, turistički vodič, sladoledžija, novinar za više hrvatskih novina, urednica na radiju…

Danas, Vedrana živi u Rijeci, a nedavno je ugostila ekipu RTS-a i tom prilikom otkrila mnoštvo detalja iz privatnog života. Ona je za javnost otvorila i vrata svog čarobnog doma:

– Suprug je pronašao ovu malu, staru kuću. Mislim da ovo zdanje ima 400 godina, to je spomenik nulte kategorije – istakla je Vedrana.

Kuća je stara bar 400 godina, foto: Printskrin/Jutjub/RTS

Ali, Vedrana nije zavolela kuću na privi pogled, naprotiv:

– Kad sam ja videla tu ruševinu, ja sam se zgrozila. Svidelo mi se, ali sam rekla suprugu, nemoj da kad zapneš sa majstorima da me pitaš nešto. I dan danas je tako ostalo, stalno po kući nešto radimo – rekla je u emisiji “TV lica kao sav normalan svet”.

Ušuškana u palmama u smokvama, foto: Printskrin/Jutjub/RTS

– Jednom prilikom me je izvređao majstor kada sam došla po svog supruga u kafić: “Ostavi ga na miru, ovo je najgora žena na svetu”. Ja mu odbrusim: “Kako vas nije sramota tako da pričate, prvi put se vidimo u životu, a vi lupetate!”. Tek on meni poručuje: “Ja sam vam ženo kuću izgradio”. Nakon toga sam mu rekla da je kvalifikovan za to što priča, ali sam mu se svakako krvi napila – navela je Vedrana.

Pošto živi na moru, pogled kroz prozor nije nešto što smatra za posebnu čar svog doma:

– Odrasla sam uz more, tako da me pogled na more odavde ne uzbuđuje. Ali kad god sam negde gde nema mora, uvek mislim da preko zgrada i drveća u daljini mora biti mora. To je u meni, ali ne toliko da bih sada šetala pokraj mora i bacala kamenčiće – zaključila je ona.

Pogled na Opatiju, foto: Printskrin/Jutjub/RTS

Danas objavljeno

Sandi Cenov pozirao s 12 godina mlađom suprugom koju rijetko pokazuje

Vanja A

Sa samo mjesec je ostala bez majke: Ovako danas izgleda kćerka Ene Begović

Vanja A

Tamara Dragičević i Petar Benčina proslavili 3. rođendan sina Lazara

Vanja A

Ostavite komentar