30. Novembra 2021.

Zavirite u budućnost: Kako će izgledati Nissan automobili 2030.

Japanski proizvođač predstavio je “Nissan Ambition 2030”, novu dugoročnu viziju mobilnosti.

Kako kažu u tom auto-gigantu, Nissan nastoji da postane istinski održiva kompanija koja se kreće prema čistijem i bezbednijem svetu.

Nissan MAX-OUT (Foto: Nissan promo)

Tokom sledećih deset godina Nissan će isporučiti kupcima elektrifikovana vozila i tehnološke inovacije, istovremeno šireći svoje poslovanje na globalnom nivou.

Vizija podržava Nissanov cilj da bude ugljenično neutralan tokom životnog ciklusa svojih vozila do 2050. godine.

Nissan MAX-OUT (Foto: Nissan promo)

Kao jedan od pionira električnih vozila (setimo se samo modela Leaf, koji je lansiran pre više od jedne decenije), Nissan navodi da je “demokratizovao električna vozila” i uložio značajna sredstva u izgradnju infrastrukture za punjenje.

Stavljajući elektrifikaciju u srž dugoročne strategije kompanije, japanski proizvođač planira da dodatno ubrza elektrifikaciju svoje linije vozila i uvođenje tehnoloških inovacija, sa ulaganjima od čak 15,6 milijardi evra u sledećih pet godina.

Nissan HANG-OUT (Foto: Nissan promo)

Na osnovu zahteva kupaca za raznolikom paletom vozila, Nissan će predstaviti 23 nova elektrifikovana modela, uključujući 15 novih, potpuno električnih vozila do 2030. godine, uključujući vozila marki Nissan i Infiniti.

Uvođenjem 20 novih modela u sledećih pet godina, Nissan namerava da poveća svoju ponudu elektrifikacije na glavnim tržištima do 2026, i to u Evropa na više od 75 odsto prodaje, u Japanu na više od 55 odsto prodaje, u Kini na više od 40 odsto prodaje i u Sjedinjenim Američkim Državama na 40 odsto.

Novi konceptni automobili

Nissan HANG-OUT (Foto: Nissan promo)

Najavljujući sledeću fazu Nissanove elektrifikovane budućnosti, kompanija je takođe predstavila četiri nova konceptna automobila.

Ovi koncepti prikazuju širok raspon mogućnosti koje Nissan nastoji da pruži svojim kupcima.

Nissan HANG-OUT (Foto: Nissan promo)

Nissan CHILL-OUT je krosover EV sledeće generacije. Ima elegantan i moderan dizajn, napredne bezbednosne tehnologije, kao i udoban i komforan unutrašnji prostor.

Koncept koristi mehaničku platformu CMF-EV namenjenu električnim vozilima.

Nissan HANG-OUT (Foto: Nissan promo)

Nissan MAX-OUT je električni kabriolet koji ima za cilj da pruži novo iskustvo vožnje, kažu u kompaniji.

Nissan SURF-OUT (Foto: Nissan promo)

Nissan HANG-OUT je “utility” vozilo na struju koje menja percepciju mobilnog prostora, objašnjavaju u Nissanu.

Ovaj auto je više od prevoznog sredstva; nudi komforan prostor u kojem se možete u potpunosti fokusirati na ono što želite da radite dok ste u pokretu, a ne na samu vožnju.

Nissan SURF-OUT (Foto: Nissan promo)

Nissan SURF-OUT je EV pikap koji omogućava širok raspon aktivnosti kupaca, kažu u kompaniji predstavljajući ovaj zanimljivi koncept.

Nissan CHILL-OUT (Foto: Nissan promo)
Nissan SURF-OUT (Foto: Nissan promo)

B92.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare