ZATVORENA IZLETIŠTA I PARKOVI U BANJALUCI Na rampi prema Banj brdu dežura policija - BIGportal.ba
Banja Luka

ZATVORENA IZLETIŠTA I PARKOVI U BANJALUCI Na rampi prema Banj brdu dežura policija

Naredbom gradskog Štaba za vanredne situacije od danas se zatvoreni omiljeno banjalučko izletište Banj brdo, obale Vrbasa uz novi Zeleni most i park Mladen Stojanović, a sve sa ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusom.

Kako bi se osigurali da se ta zabrana i poštuje jutros je na rampi prema Banj brdu dežurala i policija.

Isto tako postavljeno je i pismeno obavještenje koje upozorava građane da je ova popularna rekretivna zona zatvorena za posjetioce.

Fotoreporter Srpskainfo je zabilježio da je postavljena i crvena traka na teretane na otvorenom koje se nalaze na Banj brdu kao znak upozorenja da su i one dio zabrane te zatvorene za sportiste i rekreativce.

Slično je bilo i u parku Mladen Stojanović i tu je crvene traka i pismeno obavještenje upozoravalo građane da je park zatvoren a lokaciju su obilazili i pripadnici MUP RS.

Odluku o zatvaranju ovih lokacija nedavno je donio gradski Štab za vanredne situacije a u obrazloženju te odluke je navedeno da je to urađeno jer raniji apeli Grada da se građani ne okupljaju na tim lokacijama nisu urodili plodom.

– Za vikend se očekuje lijepo i proljetno vrijeme i cilj ovih mjera je da doslovnom zabranom onemogućimo okupljanje na ovim mjestima. To radimo jer dosadašnji apeli nisu shvaćeni ozbiljno i na ovim lokacijam su viđane veće grupe ljudi. Lijepo je i zdravo prošetati, ali to ne znači da se treba okupiti na četiri lokacije u gradu. Osnovni cilje ove mjere je da se onomogući kontakt i da se spriječi širenje zaraze – naglasio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Evo šta rade bivši rukovodioci Gradske uprave

M.

Planirana isključenja el.energije za 17.05.2021 godine

Vanja A

U subotu inkluzivno-kreativne radionice

M.

Ostavite komentar