Zatvaraju granice – potpuna izolacija od Rusije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zatvaraju granice – potpuna izolacija od Rusije

Poljska i baltičke države počeće narednih dana potpunu izolaciju od Rusije i Belorusije. Konkretno, ove zemlje će zatvoriti svoje granice.

“Poljska, Letonija, Litvanija i Estonija počeće proces potpune izolacije od Rusije u naredna 48-72 sata”, rekao je zamenik ministra za infrastrukturu Ukrajine Mustafa Najem, a prenose ukrajinski mediji.

On je pojasnio da je Ukrajina prošle nedelje zvanično apelovala na ove zemlje da zaustave svaki drumski saobraćaj sa Rusijom i Belorusijom.

“Hvala svim ministrima saobraćaja ovih zemalja. Reakcija je trenutna. Čekamo konačan rezultat. Ako se donese pozitivna odluka, granice sa Rusijom i Belorusijom će biti potpuno zatvorene, što znači da će saobraćaj i sav transport biti potpuno zatvoren”, dodao je Najem.

Litvanija razmatra zatvaranje granica sa Rusijom i Belorusijom
Litvanske vlasti razmatraju mogućnost zatvaranja granice sa Rusijom i Belorusijom usled događaja u Ukrajini, izjavio je ministar spoljnih poslova Gabrijelijus Landsbergis.

“U toku su rasprave. Ne mogu dati tačan datum. Kada budu donete odluke koje treba da se razrade, onda ćemo to saopštiti”, rekao je on.

Danas objavljeno

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Erdogan: U toku pripremni radovi za gasno čvorište

M.

Bajden dao “signal” Zelenskom: Vrijeme je za razgovor…

M.

Ostavite komentar