Zatvara se slovenačka platforma za trgovanje kriptovalutama - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Zatvara se slovenačka platforma za trgovanje kriptovalutama

U Sloveniji se zatvara onlajn platforma za trgovanje novoizdatim kriptovalutama Tokens.net, koju je osnovao i kojom upravlja kriptomilioner Damian Merlak.

On je na veb sajtu platforme napisao da je Tokens.net osnovao 2017. godine verujući u transparentnost, decentralizaciju i financijsku slobodu.

“Moja ideja bila je stvaranje bezbednog i transparentnog okruženja za trgovanje raznim tokenima izdavanim kroz Inicijalne javne ponude kriptovaluta”, napisao je Merlak u poruci, prenosi portal Poslovni.

Kako je objasnio, tržište inicijalnih ponuda digitalnih kovanica naglo je smanjeno od 2017, investitori u kriptovalute više nisu bili toliko zainteresovani za nova izdanja i pažnju su ponovo usmerili na glavne kriptovalute. Kao rezultat toga, Tokens.net jednostavno više nije bio konkurentan glavnim igračima na tom tržištu.

Merlak je pre deset godina zajedno s prijateljem Nejcem Kodričem osnovao platformu Bitstamp, koja je ubrzo postala jedna od najvećih, najpouzdanijih i najpoznatijih berzi za bitkoine i druge kriptovalute. Uspeh i prodaja Bitstampa su ubrzo svrstali oba osnivača svrstali među najbogatije Slovence.

Danas objavljeno

Apple protiv Epic Games-a – Počelo suđenje

Vanja A

PS5 patike – ako imate konzolu morate imati i obuću!

Vanja A

Pametna tastatura Click&Touch 2 je osvojila priznanje Red Dot Award: Product Design 2021

Vanja A

Ostavite komentar