Zatražena hitna sjednica zbog finansiranja izbora - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zatražena hitna sjednica zbog finansiranja izbora

Klub Bošnjaka u Domu naroda BiH zatražio je od predsjedavajućeg Dragana Čovića da sazove hitnu sjednicu na kojoj bi se razgovaralo o osiguranju novčanih sredstava za finansiranje Opštih izbora.

Kako je navedeno u obrazloženju, u odredbama člana 1.2a Izbornog zakona BiH, propisano je da se u Budžetu institucija BiH obezbijede sredstva za obezbjeđvanje vršenja ovlaštenja Centralne izborne komisije BiH.

“Sredstva za provođenje izbora, institucije nadležne za obezbjeđenje sredstava iz budžeta institucija BiH moraju osigurati shodno članu 1.2a Izbornog zakona u roku od 15 dana od dana donošenja odluke CIK-a o raspisivanju izbora.

S obzirom na to da je CIK 4. maja donio odluku o raspisivanju izbora, potrebno je najkasnije do 19. maja osigurati neophodna sredstva za održavanje izbora”, navodi se.

U tom kontekstu, Klub Bošnjaka u Domu naroda predložio je da se donese sljedeći zaključak.

“Nalaže se Savjetu ministara da u skladu sa zakonom u roku od 24 sata od donošenja ovog zaključka, na prijedlog CIK-a donese odluku o odobravanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 12 miliona i 500 hiljada na ime rashoda CIK-a za održavanje Opštih izbora”, ističe se u zaključku.

Shodno poslovniku, hitnoj sjednici Doma naroda trebali bi prisustvovati predsjedavajući Savjeta ministara, ministar finansija BiH te predsjednik Centralne izborne komisije BiH

(Klix)

Danas objavljeno

Ispred suda u Bonu ostavljena odsječena ljudska glava

M.

Prva reakcija Rusije poslije odluke Turske da podrži članstvo Finske i Švedske u NATO

M.

Dječak preminuo u automobilu, baka ga zaboravila

M.

Ostavite komentar