Zatočio i maltretirao djevojku, ona skočila kroz prozor da se spasi - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Zatočio i maltretirao djevojku, ona skočila kroz prozor da se spasi

Nakon što je u stanu na zagrebačkoj Peščenici bila zatočena i maltretirana cijeli jedan dan, djevojka je sebi spasila život skokom kroz prozor i u padu zadobila teške povrede.

Zbog protivpravnog oduzimanja slobode, policija je lisice na ruke stavila 43-godišnjem muškarcu koji je ispitan u prostorijama Opštinskog državnog tužilaštva u Zagrebu.

Tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu, a sudija istrage Županijskog suda u Zagrebu mu je odredio jednomjesečni pritvor kako ne bi uticao na svjedoke i ponovio krivično djelo, prenosi “Jutarnji”.

Prema onome što je poznato, 43-godišnji nasilnik je od 15. do 16. septembra u stanu u kom je živio s djevojkom “uzeo” stvar u svoje ruke. Nakon što je vrata zaključao i ključ sakrio, prema djevojci je bio fizički nasilan. Ujedno ju je i ponižavao vrijeđajući je pogrdnim riječima, a u jednom trenutku joj je uzeo i mobilni telefon kako ne bi mogla potražiti pomoć.

Uprkos strahu od nasilnika prestravljena žena je pokazala rijetko viđenu hrabrost jer je, vidjevši da teroru nema kraja, potražila spas skočivši kroz prozor. Povrede koje je zadobila u padu ljekari u bolnici su okarakterisali kao teške.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Slučaj “Monstrum” ponovo trese Sjevernu Makedoniju

D V

Tuča za poslaničkom govornicom; “Kao argumente koristi silu” – Video

D V

Moskva zaprijetila – policija krenula po kućama

D V

Ostavite komentar