5. Aprila 2022.

Zatekli dvojicu muškaraca sa tri djevojke: “Pao” gazda kafane zbog podvođenja

Big Portal

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Smederevu, Vasić i J. J. terete se za trgovinu ljudima.

– Policija i tužilaštvo dobili su informacije da Vasić, koji je i ranije više puta hapšen kao makro, ponovo u svojoj kafani podvodi djevojke. Oni su akciju planirali i čekali da upadnu unutra u momentu kada su mušterije sa djevojkama – kaže izvor.

Uhvaćeni na djelu

Upravo to se i dogodilo prošlog petka, kada su u kafani i to “na djelu” zatekli dvojicu muškaraca sa čak tri djevojke, za koje se sumnja da su prostitutke. Inače, u kafani u kojoj su podvodili djevojke, kako je saopštila policija, pronađen je i skriveni prolaz.

– Prolazom se išlo do soba u kojima su djevojke pružale seksualne usluge. Gosti su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, plaćali radnicima za korišćenje skrivenih soba na spratu. Od Vasića je oduzeto 230.000 dinara, za koje se sumnja da su zarađeni podvođenjem – navodi MUP u saopštenju.

Povodom hapšenja makroa povratnika, oglasio se i Više javno tužilaštvo iz Smedereva, navodeći da se sumnja da su Vasić i J. J. zloupotrebom teških prilika držali i navodili na bavljenje prostitucijom više žena.

– Nakon saslušanja, osumnjičenima je, po prijedlogu tužilaštva, određen pritvor, i to obojici zbog opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, a Lj. V. i zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo – saopštilo je tužilaštvo.

Prema nezvaničnim informacijama, Vasić i J. J. negirali su krivicu.

– Oni su se branili da nemaju veze s trgovinom ljudima. Sumnja se da je konobar J. J. svom nadređenom pomagao u obavljanju posla – kaže sagovornik upućen u istragu:

– U daljem postupku biće ispitane i mušterije, ali i oštećene djevojke.

Hapšen i ranije
Inače, osumnjičeni Vasić stari je znanac policije, a zbog posredovanja u prostituciji hapšen je i 2012. i 2010. Poznat je i po nadimku “prva frizura Srbije” i “najpoznatiji smederevski makro”.

– Prošlog puta kada je uhapšen, 2012. godine, sumnjalo se da su mu pomagali konobari i pripadnik obezjbeđenja koji su podvodili “egzotične” plesačice, takođe u njegovoj kafani. Očigledno je da je isti sistem rada zadržao i sada – podsjeća izvor, piše Kurir.

– On je tada angažovao šest djevojaka koje su navodno bile zaposlene kao plesačice, a zapravo su gostima pružale seksualne usluge. Projcenjuje se da je dnevni promet lokala bio 500 evra, a da je ukupno zaradio 25.000 evra od podvođenja.

Srpskainfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare