Zašto žene gube interes za seks u dugoj vezi - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Zašto žene gube interes za seks u dugoj vezi

Najmanje volje za seksom imale su žene koje imaju djecu mlađu od pet godina.

Vrećina žena, njih 34 odsto, otkrilo je da posle godinu dana nisu bile previše zainteresovane za seksualne odnose sa svojim stalnim partnerom, a takav odgovor je dalo 15 odsto muškaraca.

Rezultati istraživanja koju su sproveli naučnici s Univerziteta Southempton pokazala su da je seksualna želja muškaraca u proseku jednaka tokom cele veze, a da žene izgube interes za seks s istim partnerom posle 12 meseci veze.

U istraživanju je učestvovalo 4.839 muškaraca i 6.669 žena, od 16 do 74 godine.

Najmanje volje za seksom imale su žene koje imaju decu mlađu od pet godina.

“To može biti posledica umora jer je činjenica da svakodnevni stres utiče na seksualno funkcionisanje žene”, objašnjeno je u studiji.

Mnogi su, osim roditeljstva, kao razloge gubitka volje za seksom naveli nedostatak emocionalne povezanosti, lošu komunikaciju, loše psihološko i fizičko zdravlje.

“Naša saznanja pokušavaju da daju odgovore na pitanje zašto žene gube interes za seks u dugoj vezi. Ženama su kvalitet i dužina veze, kao i komunikacija s partnerom presudni za seksualno interesovanje”, zaključeno je.

Terapeutkinja Amanda Mejdžor kaže da je gubitak interesa za seks normalna pojava, jer je mnogo razloga zbog kojih se potrebe žena i muškaraca menjaju.

“Nekima je to je prirodno, a nekima izaziva patnju i jad”, rekla je.

Istraživanje je takođe pokazalo da žene najviše gube interes za seks između 55. i 64. godine, a muškarci između 35. i 44. godine. Naučnici ističu da gubitak volje za seksom nema veze sa menopauzom, iako se to događalo kod žena koje pripadaju toj starosnoj grupi.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Šest verzija popularne frizure koje će ove jeseni biti veliki hit

Vanja A

Ben Aflek o Dženifer: Zadivljen sam

Vanja A

Naomi Campbell otkrila kako je to biti majka u 51. godini

Vanja A

Ostavite komentar