Zašto uklanjate srce na mjestu stradalog mladića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zašto uklanjate srce na mjestu stradalog mladića

Zašto se sa ušća rijeke Crkvene u Vrbas konstantno uklanja srce koje postave naši sugrađani, na mjestu gdje je pronađen stradali mladić, zapitao je danas odbodnik SDS Aleksandar Petković na aktuelnom času Skupštine grada.

Naime, nedavno je komunalna policija sa te lokacije uklonila srce koje su u znak sjećanja na Davida Dragičevića postavili članovi grupe “Pravda za Davida”. Osim srca, uklonjene su i dvije dunje koje su tu bile zasađene.

-Nadležni kažu da postoji odluka koja reguliše tu oblast i koja se primjenjuje. Problem nije odluka već brzina kojom se ona u ovom slučaju provodi. Zašto se isto tako ekspresno ne uklanjaju vozila koja se, na primjer parkiraju na Trgu Krajine, kada pojedinci idu na feštu u restoran – naveo je Petković.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić je rekao da postoji odluka koja reguliše tu oblast te da je od njenog donošenja uklonjeno 150 takvih obilježja.

– Možemo da raspravljamo o samoj odluci i da kažemo da on nije u redu ili jeste, ali želim da skrenem pažnju da se ona ne primjenjuje samo na taj konkretan slučaj, već da važi za sve – naveo je on.

Objasnio je da je prije donošenja ove odluke bilo situacija, u kojima na primjer oni koji izgube nekoga u saobraćajnoj nesreći na toj lokaciji postave neko obilježije i dolaze zapaliti svijeću te da to punio znači za porodicu.

-Sa druge strane to je poprimilo drugu dimenziju i komunalna policija je uradila ozbiljan posao i razgovarala sa većinom tih ljudi koji su izgubili člana porodice i uspjela je kroz tu odluku da to svede na nekakve okvire – rekao je Amidžić.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Većina požara u Turskoj pod kontrolom

M.

Rusija poručila: Znamo, zapad sprema provokacije tokom izbora

M.

Srbija poštuje Dejton. Srbi i Bošnjaci nekada će morati izgraditi bratske odnose

M.

Ostavite komentar