16. Oktobra 2019.

Zašto uklanjate srce na mjestu stradalog mladića

Big Portal

Naime, nedavno je komunalna policija sa te lokacije uklonila srce koje su u znak sjećanja na Davida Dragičevića postavili članovi grupe “Pravda za Davida”. Osim srca, uklonjene su i dvije dunje koje su tu bile zasađene.

-Nadležni kažu da postoji odluka koja reguliše tu oblast i koja se primjenjuje. Problem nije odluka već brzina kojom se ona u ovom slučaju provodi. Zašto se isto tako ekspresno ne uklanjaju vozila koja se, na primjer parkiraju na Trgu Krajine, kada pojedinci idu na feštu u restoran – naveo je Petković.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić je rekao da postoji odluka koja reguliše tu oblast te da je od njenog donošenja uklonjeno 150 takvih obilježja.

– Možemo da raspravljamo o samoj odluci i da kažemo da on nije u redu ili jeste, ali želim da skrenem pažnju da se ona ne primjenjuje samo na taj konkretan slučaj, već da važi za sve – naveo je on.

Objasnio je da je prije donošenja ove odluke bilo situacija, u kojima na primjer oni koji izgube nekoga u saobraćajnoj nesreći na toj lokaciji postave neko obilježije i dolaze zapaliti svijeću te da to punio znači za porodicu.

-Sa druge strane to je poprimilo drugu dimenziju i komunalna policija je uradila ozbiljan posao i razgovarala sa većinom tih ljudi koji su izgubili člana porodice i uspjela je kroz tu odluku da to svede na nekakve okvire – rekao je Amidžić.

(Srpskainfo)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare