22. Marta 2022.

Zašto treba da spavate u hladnoj sobi

Big Portal

Možda niste pomislili na ove benefite noćnog odmora ako snizite temperaturu koji stepen, ili ih ne očekujete, ali izuzetno su važni kada je vaše cjelokupno zdravlje u pitanju:

Ojačaćete rad srca

Svjež vazduh čini da vaše tijelo radi kvalitetnije na podizanju tjelesne temperature, od čega će i vaše srce imati koristi: vaš kardiovaskularni sistem će biti energičniji i daleko efikasniji.

Spavanjem u prohladnoj sobi će ojačati vaše srčane mišiće, cirkulacija će biti bolja. Kao rezultat toga, bićete zdraviji.

Savjet odvažnima je da spuste temperaturu na 15 stepeni celzijusa, ostali mogu da se zadrže na 17, najviše 18 stepeni.

Oprez se savjetuje jedino osobama koje imaju astmu ili izuzetno velike probleme sa krvnim pritiskom.

Poboljšaćete funkcije mozga

Umjesto da vam se mozak smrzne, a mnogima pada na pamet da će se to dogoditi ako spavaju u hladnom, poboljšaćete njegove funkcije.

Niža temperatura stimuliše aktivnost vašeg mozga i omogućiće vam da kad ustanite razmišljate lakše, brže i jasnije.

Koža će vam biti ljepša

Svjež vazduh u vašoj spavaćoj sobi može da bude od koristi i za vašu kožu. Povećava cirkulaciju, a to smanjuje upale na licu.

Takođe, pomaže u podmlađivanju kože i čišćenju pora.

Kad se ujutro pogledate u ogledalo nakon dobrog sna u rashlađenoj prostoriji, primijetićete više boje u obrazima, manje krugove ispod očiju, a odluka da ne pretjerujete sa temperaturom će vam pomoći i da brže oživite umornu kožu kada izađete napolje i udahnete svjež vazduh.

(kurir.rs)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare