Zašto su uhapšeni rimski lažni gladijatori i centurioni - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Zašto su uhapšeni rimski lažni gladijatori i centurioni

Tri muškarca su, ispred Koloseuma u Rimu, uhapšena zbog sumnje da su obučeni kao gladijatori i centurioni – tražili novac od turista za selfije.

Rimska policija objavila je da je tokom avgusta i septembra primila „određeni broj pritužbi stranih turista, od kojih je iznuđivano i do 500 evra”. „Način dejstvovanja ovih prevaranata uvek je bio isti”, naveli su u policiji.

Muškarci obučeni u gladijatore ili centurione navodno bi pozivali žrtve, a to su bili turisti – da s njima naprave selfi ispred Koloseuma, a zatim im tražili novac. Ponekad su do novca dolazili čak i „pretnjama pa i silom”.

Od jednog italijanskog turiste traženo je 40 evra; kada je rekao da nema novac, dvojica osumnjičenih su ga opkolili, pretili da će ga prebiti, i navodno uspeli da iznude 150 evra.

I jedan turista iz Irske, odbio je da plati za selfi, rekavši da nema novca. Međutim, ubrzo su ga odveli do obližnjeg bankomata gde je podigao 200 evra i predao „gladijatorima”, kojima ni to nije bilo dovoljno, pa su mu na istin način zatražili još 50 evra.

Uz pomoć rimskog javnog tužioca, policija je identifikovala trojicu muškaraca; dvojici je određen kućni pritvor, a jednom pritvor u zatvorskoj ustanovi. Istraga je još u preliminarnoj fazi.

Rimski lažni gladijatori već duže vreme predstavljaju problem mnogim turistima koji se fotografišu sa njima nesvesni da će „upasti u problem”.

U januaru su dvojica Rimljana kažnjena sa 13.500 evra kada su uhvaćeni kako turistima naplaćuju fotografiju, a kostimi su im oduzeti.

Godine 2015, rumunska TV ekipa koja je snimala „centurione” kod Koloseuma je opljačkana kada su odbili da im za to – plate. Takođe, jedan od lažnih centuriona, podigao je deo svog kostima i „pravio nepristojne gestove prema ekipi”, prenosi Si-En-En.

Danas objavljeno

Brazilska mornarica potopila nosač-aviona, hiljade tona azbesta i otrovnih materija otišlo u more

Zeljka

Čelnik Samsunga ćerki dao pametni telefon tek kada je napunila 11 godina

Zeljka

Datumi koje pamti Malme: o jednom ubici, dželatu, mostu, Zlatanu…

Zeljka

Ostavite komentar