Zašto se Merkelova i Haradinaj sastaju 6. juna? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zašto se Merkelova i Haradinaj sastaju 6. juna?

Portparolka njemačke kancelarke Angele Merkel Martina Fic otkrila je glavnu temu susreta kosovskog premijera Ramuša Haradinaja sa kancelarkom Angelom Merkel.

Ona je kazala da će glavna tema biti pitanje dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i samitu u Parizu 1. jula.

U odgovoru za portal gazetaexpress.com je potvrđeno da će Haradinaj 6. juna biti primljen kod kancelarke u njenom kabinetu.

“Ovaj radni sastanak će bit usredsređen na međusobne odnose i pitanja spoljne politike, posebno odnosima između Kosova i Srbije”, rekla je ona.

Poslije sastanka neće biti izjava za medije, već samo fotografisanje za medije, rekla je Fic i dodala da će sastanak biti dobra mogućnost za razmjenu mišljenja pred samit u Parizu.

Upitana o posljednjim kretanjima na sjeveru KiM i izjavama predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, portparolka nemačke kancelarke je rekla da su informisani o poslednjim događajima i pozvala Srbiju i Kosovo da sačuvaju mir i da rade da situacija ne eskalira.

“Mi očekujemo da vlade dvije zemlje, Kosova i Srbije, rade na planu smirivanja i deeskalacije situacije. To je naša aktuelna pozicija u vezi sa ovim pitanjem”, rekla je Fic.

BETA

Danas objavljeno

Angela je priznala: Nama je ovo izmaklo kontroli

M.

Žrtvama Harvija Vajnstina 17 miliona dolara odštete

M.

Mediji: Provalnik upao čovjeku u kuću, gušio pa ga zaklao

M.

Ostavite komentar