13. Jula 2022.

Zašto se dodaje sirće u vodu u kojoj kuvamo krompir

Big Portal

Mogu se peći, pržiti, transformirati u kremasti pire, ali i dodavati raznim čorbama, jelima i gulašima.

Ali da biste uživali u ukusnom jelu, važno je odabrati pravi krompir za pravo jelo i termičku obradu. Većina krompira može se podijeliti na dvije kategorije – brašnaste i voštane.

Brašnasti krompiri sadrže visok procenat skroba, pa ih je najbolje iskoristiti za pripremu pirea ili pečenje. Voštani krompiri, pak, idealni su za kuvanje u vodi, pa ih je korisno upotrijebiti za pripremu salate.

Da biste dobili optimalno kuvani plod za pripremu krompir salate, korisno je dodati i malo – sirćeta. Magazin Home Cook World tvrdi da u krompire koje planirate da kuvate oko 30 minuta dodate malo sirćeta u ključalu vodu, oko 13. minuta kuvanja.

Dodavanje sirćeta u ključalu vodu stvoriće tanku koricu na spoljnom sloju krompira. Ova kora pomoći će krompiru da zadrži svoj oblik, da se ne raspadne i ne postane kašast.

Važno je pripomenuti da ne postoji posebna vrsta sirćeta koja je bolja u ovome zadatku od drugih. Možete se poslužiti običnim, jabukovim ili vinskim sirćetom, potpuno je svejedno, prenosi 

Krstarica.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare