Zašto ovaj polovni Vokswagen T3 košta 364.000 evra? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Zašto ovaj polovni Vokswagen T3 košta 364.000 evra?

Pre svega, ovo uopšte nije Volkswagen nego i zvanično – Porsche, a proizvedeno je samo 10 komada. U Volkswagen T3 je ugrađen motor iz Porschea 911 (3.2L, šest cilindara, 231KS, maksimalna brzina 185 km/h).

Kombiji su prerađeni jer su originali osamdesetih godina prošlog veka bili prespori da bi poslužili kao vozila za podršku testiranju Porschea. Ne zna se koliko ih je tačno prerađeno, ali je sigurno da ih nema više od deset. Na kraju su prodati kao Porschei T3 B32, što ima daje veliki ekskluzivitet, navodi Revija HAK.

Jedan primerak je sada u prodaji preko nemačkog Mobile.de i nalazi se u Porsche Centrum Gelderlandu u Heterenu. Ponuđeni T3 B32 dolazi s prvom registracijom iz 1988. godine, ručnim menjačem i pređenom kilometražom od 130.770 kilometara.

Model proizveden 1985. s bisernom metalik belom bojom, nekada je bio u vlasništvu Porscheovog izvršnog direktora Petera W. Schutza. Automobil ima manje probleme s lakom, a potrebno je i tapacirati panele na vratima. Cena je 364.900 evra. Porsche ima i – kuku!

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Porsche Centrum Gelderland

Danas objavljeno

Uznemirujuć test „Teslinog“ auto-pilota, ne prepoznaje djecu na putu

V.R.

MG prestigao Citroen i Renault, blizu top-10 po prodaji

V.R.

Baidu taksi bez vozača dobija zeleno svjetlo u dva kineska grada

V.R.

Ostavite komentar