Zašto Novak jede travu na Vimbldonu - BIGportal.ba
Ex Yu

Zašto Novak jede travu na Vimbldonu

U najdužem finalu u istoriji Vimbldona Novak Đoković je pobijedio Rodžera Federera rezultatom 7:6 1:6 7:6 4:6 13:12 i tako osvojio petu titulu na ovom Grend slemu. Tradiciju koju je započeo 2011, osvajanjem prve titule na prestižnom turniru u Londonu, Novak je nastavio i ove godine i nakon pobjede iščupao…

U najdužem finalu u istoriji Vimbldona Novak Đoković je pobijedio Rodžera Federera rezultatom 7:6 1:6 7:6 4:6 13:12 i tako osvojio petu titulu na ovom Grend slemu.

Tradiciju koju je započeo 2011, osvajanjem prve titule na prestižnom turniru u Londonu, Novak je nastavio i ove godine i nakon pobjede iščupao i pojeo malo trave sa glavnog terena.

Onima koji prate karijeru srpskog asa ovaj potez je i te kako poznat i očekivan, ali su zato mnogi mlađi gledaoci reagovali što iznenđenjem, što šokom, što duhovitim komentarima. Tako je jedan fan tenisa objasnio zašto zapravo Đoković jede travu, rekavši da je to zato jer je GOAT. A za one koji ne govore engleski, u pitanju je igra riječima koja upućuje na dva značenja ove riječi – jedno je “koza”, a drugo “najbolji svih vremena” (greatest of all time).

Ipak, pravi odgovor je malo sentimentalniji. Kako je srpski teniser jednom prilikom objasnio, to što poslije svake pobjede na Vimbldonu jede travu ima veze sa obećanjem koje je sebi dao u djetinjstvu. 

“Kao dječak sam maštao o Vimbldonu, to je bio moj veliki san. Samom sebi sam rekao: ako pobijediš, moraš pojesti travu sa tog terena. Trava sa Vimbldona je meni kao slatkiš, veoma je ukusna i taj čin predstavlja simbol moje pobjede.”

Inače, Novaku su pobjedu čestitali mnogi, pa i Kensingtonska palata, nakon što je Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža i pokroviteljka Sveengleske lige tenisa na travi i kroketa, pobjedniku dodijelila šampionski pehar.

*

Na svečanosti nakon epskog finala, Nole je sa peharom u rukama pozirao zajedno sa Simonom Halep, pobjednicom ženskog finala.

I zaključak za kraj…

Izvor: Noizz.rs

Danas objavljeno

“On je naš najinteligentniji glumac i član je MENSE!”

Zeljka

Devedesetih je pjevao najljepše balade, a djevojčice su ludele za njim

Zeljka

Goran Bogdan i Rade Šerbedžija u istom kadru – šta to spremaju?

Zeljka

Ostavite komentar