"Zašto Novak i Rafa ne bi trenirali zajedno?" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Zašto Novak i Rafa ne bi trenirali zajedno?”

Trener Rafaela Nadala Karlos Moja uoči starta Mastersa u Parizu poručio je da je španski teniser u dobrom raspoloženju stigao u Francusku.

Nadal će, bez obzira na rezultat u Parizu, uskoro preuzeti čelnu poziciju na ATP listi, ali ni ta bitka za svetski tron nije mu smetala da trenira zajedno sa velikim rivalom.

Novak i Rafa su u subotu odradili zajednički trening u “Bersiju”, što je iznenadilo mnoge, ali ne i Moju.

Takođe, dva najbolja igrača sveta su pre nekoliko dana u Kazahstanu odigrali egzibicioni meč, ali sada kreću poslednje bitke za bodove u ovoj sezoni.

Nisam siguran da možemo to videti u neom drugom sportu, kako dvojica najboljih treniraju zajedno, ali mi u tenisu volimo stvari da radimo na jednostavan način. Što ne bismo trenirali sa Đokovićem? Pokušavali smo mnogo puta ranije, ali nismo uspevali najčešće zbog problema sa rasporedom“, kaže Moja.

On takođe dodaje da je Rafa posle ženidbe i kraće pauze zbog problema sa povredom šake u Pariz došao spreman.

Svaki dan je sve bolje. Više sam nego optimista, čak bih rekao da sam realan kada smatram da ima velike šanse u finišu sezone. Znam koga treniram, kako igra i normalno je da sam optimista. Gledamo na stvari pozitivno, ali smo isto tako svesni da može da se desi i loš dan i poraz“, dodao je Moja.

Španski stručnjak je dodao da je Nadal često dolazio u “Bersi” posle naporne sezone i sa malo odmora. Ovog puta je drugačije.

Odmorio se, što je jako važno. Imao je predivno venčanje i odmah posle toga je počeo da trenira. Umesto da ide na medeni mesec posle, Rafa je to uradio pre venčanja. Dva dana posle svadbe već smo bili na terenu“, zaključio je Moja.

Đoković i Nadal su kao prvi nosioci slobodni na startu turnira koji počinje u ponedeljak, 28. oktobra.

https://twitter.com/atptour/status/1188180751034048517

Danas objavljeno

Vučević: Iskoristili su Đokovića da se predstave u boljem svjetlu

Vanja A

Modrić je ispisao istoriju i doveo Real do trofeja Superkupa

Vanja A

Pešmalbek objasnio kako do podviga protiv Francuske

Vanja A

Ostavite komentar