Zašto ne treba bacati peteljke od trešanja? - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Zašto ne treba bacati peteljke od trešanja?

Možda ste vidjeli kod nekih starijih ljudi kako suše peteljke trešanja.

To je zato što peteljke ovog slatkog majskog voća imaju prirodno ljekovito svojstvo.

One su, naime, jako dobre za bubrege i mokraćne kanale, a mogu pomoći i kod pijeska i kamena u bubregu.

Priprema je vrlo jednostavna, ali zahtijeva da se peteljke dobro osuše na suncu, a zatim se u litar vode prokuva šaka peteljki.

Poklopljena tečnost treba da odstoji sat vremena i zatim se procijedi.

Pije se 3-4 puta dnevno. Možete zasladiti medom.

Napomena: Koristite samo peteljke od trešanja organskog porijekla, piše “Sensa”.

Izvor. Nezavisne

Danas objavljeno

Žene koje ne jedu dovoljno crvenog mesa mogu da obole od dvije ozbiljne bolesti

Zeljka

Palenta sa povrćem iz rerne

Zeljka

Ipak važniji prvi buster, medicinarima dozvoliti rad iako su pozitivni na kovid

Zeljka

Ostavite komentar