Zašto Megan Merkl nosi cipele dva broja veće i koliko to ugrožava njeno zdravlje? - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Zašto Megan Merkl nosi cipele dva broja veće i koliko to ugrožava njeno zdravlje?

Koja li je tajna velikih cipela Megan Merkl?

Vojvotkinja od Sussexa nosi obuću bar dva broja veću, što smo prvi put primijetili još kada je 2018. objavila vjeridbu sa princom Harryjem. No, to nije bilo slučajno.

Doktor sa jedne londonske klinike, kaže da je riječ o triku kome pribjegavaju mnoge slavne žene kako bi izbjegle stvaranje žuljeva i lakše hodale na visokim štiklama. Ali, dodaje on, cipele u kojima noga „pliva“ mogu da budu mač sa dvije oštrice – ako se dugo nose, ostavljaju trajne posljedice po zdravlje kostiju. Posebno su na udaru koljena i kukovi, ali i samo stopalo jer nema dobar oslonac.

S vremenom zglobovi mogu da oslabe, a s tim problemom često se javlja poremećaj ravnoteže. Uslijed nestabilnosti dolazi do proklizavanja, uganuća i iznenadnih padova, a ako cijeli dan provodite na štiklama, kičma i donji dio leđa prvi su na udaru.

https://www.instagram.com/p/COAJaiYHFPY/?utm_source=ig_web_copy_link

Otkako se sa porodicom odselila u Ameriku, Meghan je prešla na komforniju obuću. Rijetko je viđaju u salonskim cipelama, koje su lijepe i elegantne, ali, dobro znamo, znaju da budu i „ubistveno“ neudobne. Sada prednost daje patikama, baletankama, ravnim sandalama, što je svakako praktičnije kada od jutra do sutra morate da trčite za malom djecom.

Izvor: Hellomagazin.rs

(E.M.)

Danas objavljeno

Alessandra Ambrosio ljetuje u Budvi: Na plaži pokazala isklesano tijelo

V.R.

Francuz zaronio na 120 metara dubine, postavljen novi svjetski rekord

V.R.

Isplivali detalji afere zbog koje se raspao brak slavnog para

Vanja A

Ostavite komentar