Zašto je većina žena opsjednuta brakom i na koji način da otklonite te misli - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Zašto je većina žena opsjednuta brakom i na koji način da otklonite te misli

Nježniji pol umije da pretjera jer više nego često misli o bračnoj zajednici, što izuzetno odbija muškarce… Ponekad sanjanje vjenčanog prstena prerasta u maniju, a to može ometati vašu sreću.   Zašto su mnoge žene toliko željne da se udaju? Misli o vjenčanju potiču iz djetinjstva Djevojčice nisu odgajane kao dječaci….

Nježniji pol umije da pretjera jer više nego često misli o bračnoj zajednici, što izuzetno odbija muškarce…

Ponekad sanjanje vjenčanog prstena prerasta u maniju, a to može ometati vašu sreću.  

Zašto su mnoge žene toliko željne da se udaju?

Misli o vjenčanju potiču iz djetinjstva

Djevojčice nisu odgajane kao dječaci. Njima je tokom djetinjstva mnogo puta rečeno da su sreća i uspijeh u direktnoj vezi sa porodičnim blagostanjem i brakom. Momci, s druge strane, nemaju kritičnu vezu između sreće i braka. Od ranih godina, majke i bake nam govore: “Kad odrasteš i udaš se“ – ova fraza je deponovana u glavu i postoji izvjesnost da je brak zaista neophodan.  

Društvo nameće stereotipe

Ako je žena udata, onda je ona normalna. Ako nema muža, onda nešto nije u redu sa njom. Društveni pritisak čini da se žene osjećaju inferiorno. Kada se žena približava tridesetim, postaje još teže: roditelji zahtijevaju unuke, bake – praunuke, prijateljice s prstenom na ruci govore o čarima porodičnog života i nagovještavaju da „vam je vrijeme“. Ništa nije ostalo osim da se sasluša ovo mišljenje i pomisli: “Zar nije stvarno vrijeme da se udam?”  

Žena ne razumije vlastite potrebe i ne može ih zadovoljiti

U partneru traže ne samo životnog partnera, već i onoga koji će se brinuti o njima i ispuniti prazninu.

Zašto treba da se oslobodite opsesivnih misli o braku:

Uplašićete partnera

Ogromna želja da se udate ne privlači muškarce, već samo plaši. Oni nemaju usađenu ideju – to samo treba uraditi, jer je tako prihvaćeno. Dakle, ne samo da se mučite, nego i pogoršavate ukupnu situaciju.  

Rizikujete da izaberete pogrešnog partnera

Da li želite da povežete svoj život sa određenom osobom? Ili vam je važnija stvar vjenčanja: bijela haljina i lijepa ceremonija, a ko će biti muž – je sekundarna? Zbog toga se mogu formirati bolni i toksični odnosi. Strah od usamljenosti i cenzure od strane društva zasjenjuje zdrav razum, a žena se očajnički drži za čovjeka kojeg uopšte ne voli. Samo zato što brak postaje važniji od samog odnosa. 

Saznajte razlog vaše želje

Zapitajte se zašto zaista želite da se vjenčate i iskreno odgovorite na ovo pitanje. Ili možda zato što su svi prijatelji već u braku a vi niste? Ili se rođaci pitaju: “Kada je vjenčanje?” Ili želite da budete bolji u očima drugih?

Naučite da živite u harmoniji sa sobom

Treba da uživate u životu i da se osjećate srećno bilo da ste sami ili sa nekim. Važno je zaista naučiti kako biti srećan, a ne žuriti kako bi se pobjeglo od problema. Živite ovdje i sada: naučite nešto novo, promijenite posao u zanimljiviji, ako želite, pronađite hobi. Prestanite idealizovati brak. Ako vas partner nije nosio u naručju prije vjenčanja, malo je vjerovatno da će to učiniti poslije. A događaj na vjenčanju biće prvi i posljednji. Postajući supruga, nećete klikom na dugme kuvati najukusnije hamburgere za vašeg muža, ako niste znali kako se to radi ranije. To uvijek možete saznati, prije vjenčanja ili posle, ali potpis na papiru ne utiče na to. Osim toga, brak ne garantuje sreću i dugogodišnji zajednički život.

Brak neće ništa promijeniti ako u odnosu već ima problema. I to vam ne obećava život bez oblaka. Vi ćete dobiti novi status, postati porodica, ali problemi prenešeni iz života će ostati kod vas. Možda ćete isprva biti euforični, ali to će proći. A izraz “Sada moraš to da uradiš jer si moj muž” ne radi. 

Zenskimagazin.rs

Danas objavljeno

Dadilja djece Anđeline Džoli: “Sklona je piću”

Vanja A

Koza upala u kancelariju i ukrala papire

Vanja A

Trudnica se povezala sa skotnom macom lutalicom, pa postale majke u isto vrijeme

Vanja A

Ostavite komentar