25. Jula 2021.

Zašto je spavanje pored ventilatora po vrućinama loša ideja?

Big Portal

“Ventilator kontroliše temperaturu u sobi, osigurava cirkulaciju vazduha i emituje bele zvukove za koje se zna da smiruju”, rekao je.

Ipak, ističe da to takođe može da izazove alergijske reakcije.

“U vazduhu ima puno prašine i polena koji uz pomoć ventilatora lakše ulaze u vaše sinuse. Oni koji pate od alergija, astme i peludne groznice sigurno bi se mogli naći u nevolji ako spavaju pored ventilatora”, tvrdi Redik.

Suv vazduh koji proizvode ventilatori takođe može da isuši kožu i grlo i izazove iritaciju očiju, posebno kod ljudi koji nose kontaktna sočiva.

Suv vazduh može da utiče na nosne prolaze i sinuse, što može da dovede do nakupljanja sluzi i glavobolje. Zbog hladnog koncentrovanog vazduha, takođe možete primetiti da se budite sa grčevima i napetošću mišića.

“Postoje načini da se noću rashladite bez pomoći ventilatora. Tokom dana zamračite sobu, pijte hladnu vodu i izbegavajte alkohol i kofein, spavajte na pamučnim čaršafima i tuširajte se hladnom vodom”, predlaže ovaj stručnjak.

A onima koji i dalje žele da koriste ventilator, savetuje zamrzavanje nekoliko boca slane vode.

“Kada budete spremni za spavanje, stavite boce na poslužavnik ispred ventilatora i oduševiće vas hladni povetarac. Uložite novac u dobar ventilator koji ne duva direktno u vas i ne držite ga upaljenim celu noć”, zaključio je ovaj stručnjak.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare