5. Marta 2020.

Zašto je rizikovao hapšenje – Ronaldinju nije bio potreban pasoš

Big Portal

Paragvajci su uhapsili Ronaldinja zbog falsifikovanog pasoša, i to tek nakon što se smestio u hotelu.

Čuveni fudbaler je krivotvorio putne isprave jer mu je Brazil oduzeo pasoš prošle godine zbog ilegalno napravljenog ribnjaka u Porto Alegreu za šta je kažnjen i 8,5 miliona dolara.

Ronaldinjo je došao u Paragvaj kako bi promovisao svoju knjigu “Genije života” i učestvovao u humanitarnom meču u Asunsionu.

Pošto nije imao brazilski pasoš, odlučio je da falsifikuje paragvajski, a iako ga je lako prepoznati zbog statusa svetske zvezde i karakterističnog izgleda, njemu je u pasošu stajalo da ima državljanstvo Paragvaja.

https://twitter.com/MinPublicoPy/status/1235406578779672576


Međutim, Ronaldo i njegovi saradnici, među kojima je i rođeni brat koji je takođe uhapšen, nisu znali da im za ulazak u Paragvaj uopšte nije potreban pasoš.

Naime, Brazil je uz Paragvaj, Argentinu, Urugvaj i Venecuelu član Mercosura, južnoameričke trgovinske unije, čijim je državljanima zemalja članica dozvoljen prelazak granica samo sa ličnom kartom.

Zbog čega je Ronaldinjo falsifikovao pasoš, saznaćemo nakon što bude svedočio pred paragvajskim sudom i objasnio zašto je odlučio da na nalegalan način uđe u Paragvaj.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare