Zašto je Morgan Friman na otvorenju SP-a nosio rukavicu samo na jednoj ruci - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Zašto je Morgan Friman na otvorenju SP-a nosio rukavicu samo na jednoj ruci

Glumac Morgan Friman privukao je dosta pažnje svojim nastupom na otvaranju Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru. Mnogi su zagledali njegovu lijevu ruku, koju inače vješto skriva, ali sada je nekako bila u prvom planu.

Freeman je, kao i obično, nosio samo jednu kožnu rukavicu na lijevoj ruci, a razlog zbog kojeg je nosi pomalo je tragičan. Naime, još 2008. Freeman je doživio tešku saobraćajnu nesreću u Mississippiju i bio je dosta teško ozlijeđen u višestrukom prevrtanju auta. Auto mu je završio u jarku, a njega su s mjesta nesreće odvezli helikopterom.

Posljedica te nesreće je paraliza lijeve ruke. Hirurzi su pokušali Freemanu spasiti ruku, ali šteta na živcima bila je prevelika.

-Pretrpio sam teško oštećenje živaca u ruci, ne mogu je pomaknuti, rekao je Freeman još 2010. za People.

Podsjetimo, Freeman je u uvodnom segmentu pod nazivom The Calling rekao gledateljima da “smo se svi okupili ovdje u jedno veliko pleme”, a navijači su se u tom trenutku spuštali u središte grada Dohe za skori početak najvećeg svjetskog fudbalskog natjecanja. Uz Morgana Freemana, usred velike pozornice pojavio se i Ghanim al Muftah, 20-godišnji katarski youtuber i govornik rođen s rijetkim stanjem poznatim kao sindrom kaudalne regresije, ujedno i najmlađi ambasador nekog svjetskog fudbalskog prvenstva.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Danas objavljeno

Nećak Džafar Džekson će glumiti Majkla Džeksona

Vanja A

Caruso nije bio prvi izbor

Vanja A

Nekoliko savjeta kako da telefonom snimite zelenu kometu koja sutra prolazi oko Zemlje

Vanja A

Ostavite komentar