9. Jula 2021.

Zašto je mediteranska ishrana najbolja za zaštitu od sunca

Big Portal

Voće bi takođe trebalo često konzumirati, kao i ribu i maslinovo ulje. Slatkiši, crvena mesa i gazirana pića se izbegavaju u velikom krugu.

Sveže voće kao što su banane, smokve, datulje, grožđe, dinje i drugo imaju blagotovorno dejstvo za organizam.

Doktorka Doris Dej s njujorškog Univerziteta Langone Medical Center objasnila je zašto je mediteranska ishrana najbolja za zaštitu od sunca.

“Jedna od najzdravijih na svetu, ova ishrana zapravo će ti osigurati mladenački sjaj kože, dovoljnu vlažnost bez potrebe za uzimanjem dodatnih suplemenata”, rekla je doktorka.

Ona je istakla da ovakav način ishrane ima vieštruku korisnost za zdravlje, ali i letot i elestičnost kože: “Hrana zastupljena u mediteranskoj ishrani sadrži antioksidanse, sadrži vitamine, minerale i fitonutrijente, i može nadoknaditi štetne učinke UV zračenja time što povećava prirodnu obranu vaše kože”.

“Na leto prema jeseni imamo paradajz, šipak, tikvice koje su neverovatne za kožu. Sadrže čitav niz antioksidansa, do vitamina C do vitamina A, kalija, magnezijuma. Svi su to bitni za kožu’”, rekla je doktorka Dej.

Doktorka je naglasila da konzumiranje hrane bogate antioksidansima nije zamena za svakodnevno nošenje kreme za sunčanja i prejedanje malinama ne može zaštiti kožu od negativnih posledica izloženosti UV zračenja:

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare